Katholiek Nieuwsblad

Searching

Searching

Naar de inhoud kijkend, is Searching af te doen als een absoluut spannende, maar weinig vernieuwende thriller. Vader David en zijn zestienjarige dochter Margot proberen er samen het beste van te maken nadat hun vrouw/moeder is overleden. Wanneer Margot op een dag niet thuis komt, raakt David beetje bij beetje in alle staten.

Botticelli: Inferno

Botticelli: Inferno

Na de release van de documentaire over de grote kunstenaar Raphael in augustus (zie KN 33), ging begin september Botticelli: Inferno in première in verschillende Nederlandse filmhuizen. Anders dan Raphael vertelt de documentaire niet het verhaal van Sandro Filipepi (1445-1510) en diens omvangrijke oeuvre, maar concentreert die zich op zijn geïllustreerde Divina Comedia van Dante Alighieri (1265-1321).

Benzinho

Benzinho

Benzinho betekent zoiets als ‘lieveling’ in het Braziliaans-Portugees. Het is het koosnaampje van moeder Irene voor haar zestienjarige zoon Fernando.

Juliet, naked

Juliet, naked

Het is een veelgehoorde aanname en een populair gespreksonderwerp in het café of aan de keukentafel: het verschil in volwassenheid tussen vrouwen en mannen.

The Guilty

The Guilty

Het komt regelmatig voor dat met een budget van tientallen miljoenen dollars of euro’s en alle mogelijke middelen een zeer matige film wordt gemaakt. Met weinig geld en nog minder middelen een klein meesterwerk realiseren, is beduidend minder vaak aan de orde. De jonge Deense regisseur Gustav Möller (net afgestudeerd aan de filmacademie en nu al de nieuwe Hitchcock genoemd) slaagt hier glansrijk in.

Mission Impossible - Fallout

Mission Impossible - Fallout

De wereldbevolking staat op het punt weggevaagd te worden door extreme dreiging van het een of ander. Enkel een buitenproportioneel supermens kan de mensheid voor ondergang behoeden.

Hotel Transylvania 3

Hotel Transylvania 3

Madagascar deel 2 is een feit, evenals Despicable Me episode 3 en de tweede Incredibles-film (zie KN 26). Aan het vierde deel van Toy Story wordt gewerkt. Er is overduidelijk een grote markt voor sequels ­(vervolgfilms) op bestaande titels.

L’Apparition

L’Apparition

De Franse film L’Apparition (‘De verschijning’) gaat over een getraumatiseerde oorlogsverslaggever. Hij wordt door niemand minder dan de prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer gevraagd het kerkelijk onderzoek te leiden naar (fictieve) vermeende Mariaverschijningen in een Zuid-Frans bergdorp.

De kleine heks

De kleine heks

Sprookjes zijn van alle tijden. Dit wordt maar weer eens onderstreept door De kleine heks. Deze oogstrelende film is gebaseerd op het wereldwijd bekende kinderboek Die kleine Hexe, in 1957 geschreven door Otfried Preussler.

The Place

The Place

Vooraf een advies. Als u het prettig vindt om een rond verhaal met een heldere, eenduidige boodschap te zien, begin dan vooral niet aan The Place. Wanneer u lichte verwarring zo nu en dan een aangename gemoedstoestand vindt en geen probleem hebt met vele vraagtekens na het zien van een film, dan is The Place een must see, want de film is uiterst intrigerend.

© Katholiek Nieuwsblad