Katholiek Nieuwsblad - Sint Pieter Rome

Patriots Day

Patriots Day

“Als de duivel je aanvalt, kun je maar op een manier terugvechten: met liefde.” Dit is in één zin de boodschap van Patriots Day.

Op reis met de paus

Op reis met de paus

“Ik heb nooit zo van reizen gehouden”, biecht paus Franciscus op in een interview met Andrea Tornielli. Als paus was hij dan ook eigenlijk niet van plan om het voorbeeld van St.-Johannes Paulus II te volgen en de wereld over te reizen.

Assasin’s Creed

Assasin’s Creed

Het is niet mijn wereld, en wellicht ook niet die van u, maar in populaire computergames zijn complete fictieve universums gecreëerd.

54 minuten

54 minuten

Als je gaat debuteren, doe dat dan met je allerbeste boek, zei de uitgever van Renate Dorrestein eens toen ze haar allereerste (matige) manuscript inleverde. Want debuteren, dat doe je als auteur maar één keer, vertelt ze in Het geheim van de schrijver.

La La Land

La La Land

Velen van u denken wellicht met warme, nostalgische gevoelens terug aan films als Singin’ in the Rain en de wervelende optredens van Fred Astaire en Ginger Rogers op het witte doek. Ultieme Hollywoodromantiek: sprankelend en vol hoop. Vervlogen (film)tijden? Nee hoor!

Ella

Ella

Ze gold als de mooiste vrouw van haar tijd. Ze werd levend in een mijnschacht gegooid door de communisten. Nu is ze een H. Martelares voor de Russisch-orthodoxe Kerk.

Sing

Sing

De Amerikaanse animatiestudio Illumination Entertainment bestaat sinds 2007 en is dus maar een ‘broekie’ in vergelijking met Pixar en zeker Walt Disney.

Zuster Pascalina

Zuster Pascalina

Josefina Lehnert werd in 1894 geboren in het Beierse bedevaartsoord Ebersberg, waar al meer dan duizend jaar de schedel van Sint-Sebastiaan wordt vereerd. Vader was protestant, moeder katholiek.

Vaiana

Vaiana

In de zesenvijftigste animatiefilm van Disney staat geen rank prinsesje of woeste actieheld centraal.

Katholiek nieuws in je mailbox:
Please wait

© Katholiek Nieuwsblad