Katholiek Nieuwsblad - Sint Pieter Rome

Kedi

Kedi

Kedi (Turks voor ‘kat’) is een documentaire over de naar schatting honderdduizend zwerfkatten die in de drukke straten en vooral straatjes van Istanboel leven. Met een drone en met een speciaal ontwikkelde camera die de beestjes op ooghoogte volgt, weet Kedi zo’n vijftien van die honderdduizend katten van dichtbij te volgen.

En de aarde bracht voort

En de aarde bracht voort

De vraag ‘scheppingsgeloof en/of evolutietheorie’ blijft de gemoederen onder christenen verhitten. De discussie kreeg recent in Nederland een nieuwe impuls door de publicatie van En de aarde bracht voort. Christelijk geloof en evolutie. De auteur, de protestantse theoloog Gijsbert van den Brink, is hoogleraar Geloof en Wetenschap aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Tulip Fever

Tulip Fever

Een tulpenbol waarvoor tien keer een jaarsalaris werd betaald of de waarde van een fors Amsterdams grachtenpand? In de jaren 1634-1637 van de Gouden Eeuw was deze ‘Tulpenmanie’ of ‘Bollenrazernij’ een feit in Holland en Utrecht.

Frater Andreas

Frater Andreas

Wijlen mgr. Lescrauwaet werd ooit gevraagd wat zijns inziens een heilige was. Hij antwoordde dat een heilige ons doet ervaren dat God nabij is. Een heilige kan een onopvallend leven leiden.

Logan Lucky

Logan Lucky

Met de nogal excentrieke misdaadkomedie Logan Lucky geeft regisseur Steven Soderbergh een nieuwe, meer onbehouwen draai aan zijn eerdere Ocean’s Eleven-trilogie.

Brood, zout, wijn

Brood, zout, wijn

Vonne van der Meer is een volstrekt unieke stem in het Nederlandse literaire landschap, die al ruim dertig jaar bouwt aan een oeuvre van een constante kwaliteit. Ook haar nieuwste verhalenbundel Brood, zout, wijn stelt niet teleur.

Through the Wall

Through the Wall

Met Through the Wall (‘Door de muur’) heeft de Israëlische regisseuse Rama Burshtein een uiterst gevoelig en o zo herkenbaar thema aangesneden: hoe vind je de juiste huwelijkspartner met wie je niet alleen je leven, maar ook je geloof kunt delen?

7 ontdekkingen over de biecht

7 ontdekkingen over de biecht

Kent u ook het gevoel dat biechten soms geen fluit lijkt te helpen? Dat je maar in een kringetje ronddraait en je jezelf alleen maar slechter gaat voelen? Dan is het hoog tijd om het boekje 7 ontdekkingen over de biecht te lezen.

Everything, Everything

Everything, Everything

Wees gewaarschuwd, cynici: het op tieners gerichte liefdesverhaal Everything, Everything lijkt meer dan een beetje op zo’n sprookje over een in een kasteel opgesloten prinses die een knappe prins nodig heeft om haar te redden.

Vijf en twee

Vijf en twee

De verhalen zijn talrijk. Verhalen over zusters die in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw het vertrouwde leven binnen hun orde of congregatie vaarwel zeiden om, vaak voor vele jaren, te gaan werken in Afrika of Azië.

Katholiek nieuws in je mailbox:
Please wait

© Katholiek Nieuwsblad