Katholiek Nieuwsblad

Ferdinand

Ferdinand

Een zachtmoedige, pacifistische stier die het liefst door de groene heuvels rolt en bloemetjes besnuffelt, dat is Ferdinand. Maar helaas. Ferdinand groeit op in Casa del Toro, een stierenboerderij in Zuid-Spanje.

De Bijbel in schilderijen

De Bijbel in schilderijen

Wie geïnteresseerd is in kunstgeschiedenis en theologie, kan zijn hart ophalen aan het prachtige boek De Bijbel in schilderijen.

Breathe

Breathe

Halverwege de vorige eeuw betekent de diagnose polio nagenoeg per direct een doodsvonnis. Het overkomt de 28-jarige Britse theehandelaar Robin Cavendish wanneer hij in Kenia aan het werk is. Naar verwachting heeft hij nog drie maanden.

Oude en nieuwe ongelijkheid

Oude en nieuwe ongelijkheid

De belangrijkste kloof in het Nederland van vandaag is de kloof tussen hoog- en laagopgeleiden. Dat is het probleem dat filosoof Kees Vuyk behandelt in zijn nieuwe boek.

Coco

Coco

Animatiegigant Pixar durfde het aan om in zijn negentiende productie een bijzonder gewaagd thema centraal te stellen: de dood en het leven na de dood.

Zwagermans zoektocht

Zwagermans zoektocht

Op 8 september 2015 pleegde schrijver en dichter Joost Zwagerman zelfmoord. Dat hij al jaren worstelde met depressies en suïcidale gedachten was al duidelijk geworden uit zijn werk. Hij was daarom een uitgesproken tegenstander van de vrije beschikbaarheid van de zelfmoordpil, tot groot ongenoegen van de liberale goegemeente.

Vele hemels boven de zevende

Vele hemels boven de zevende

Vlaams auteur Griet Op de Beeck verkocht in Nederland en België ruim een half miljoen exemplaren van haar debuutroman Vele hemels boven de zevende uit 2013. Een weinig vrolijk stemmend maar absoluut indrukwekkend verhaal over een worstelende familie, in strijd met zo’n beetje alles: neerslachtigheid, alcoholisme, huwelijkscrisis, pesten, vreemdgaan en bovenal met de weg in het leven vinden.

Verhalen uit het Oude Testament

Verhalen uit het Oude Testament

Wie dezer dagen een boekenwinkel binnenstapt om bijvoorbeeld een cadeautje uit te zoeken, kan niet om deze nieuwe uitgave met verhalen uit het Oude Testament heen. 

Wonder

Wonder

“Ik ben een gewone tienjarige, ik zie er alleen niet gewoon uit.” Met deze woorden opent hoofdpersoon August ‘Auggie’ Pullman het sympathieke Wonder.

Duivels

Duivels

Iedere fan van Russische literatuur – zoals Dode Zielen van Nicolaj Gogol, Oorlog en vrede van Lev Tolstoj en natuurlijk het gehele oeuvre van Fjodor Dostojevski – heeft nu een goede reden een week lang in bed te blijven liggen met een voorraad snacks. Het prachtige werk Boze Geesten is opnieuw vertaald en uitgegeven, onder de duivelse titel Duivels.

Katholiek nieuws in je mailbox:
Please wait

© Katholiek Nieuwsblad