Katholiek Nieuwsblad

Tully

Tully

Hectische dagen zonder een moment van rust, gevoelsmatig bestaande uit enkel voeden, kolven, luiers verschonen en de boel gaande houden, dit alles bij een permanent gevoel van totale uitputting. Het zo gewenste ‘perfecte leven’ glijdt je ogenschijnlijk uit handen, met wanhoop en ontsporing tot gevolg.

Vol van de Geest

Vol van de Geest

Wie zich in zijn geestelijk leven richt tot de figuur van de Geest, zal wellicht aangetrokken worden door deze klinkende titel: Vol van de Geest. Hoe de Heilige Geest het dagelijks leven verrijkt.

La Holandesa

La Holandesa

Ongewenste kinderloosheid. Het is een gevoelig, complex en vaak nog onbesproken thema. Debuterend Nederlands regisseur Marleen Jonkman durft het aan om er haar eerste speelfilm aan te wijden: zonder al te veel heftige, emotionele scènes, veelal in stilte.

Het verhaal van een Mariaverschijning

Het verhaal van een Mariaverschijning

Het verhaal van een Mariaverschijning is precies dat – en meer. Net voor het begin van Mariamaand mei verschenen deze herinneringen van Gilberte Degeimbre, een van de zienertjes van de verschijningen van Beauraing (1932-33).

The Guernsey Literary Society

The Guernsey Literary Society

Mike Newell, maker van hitfilm Four Weddings and a Funeral (én van de vierde Harry Potter-film) als regisseur, de halve cast van Downton Abbey in de hoofdrollen en als slagroom op de toch al suikerzoete taart ‘onze’ Michiel Huisman als ongekend aantrekkelijke varkensboer.

Ongelofelijk

Ongelofelijk

Wat hebben wij met de drastische secularisatie eigenlijk bij het grofvuil gezet? Aan de hand van deze vraag neemt journaliste Yvonne Zonderop de lezers mee op een zoektocht naar het christelijk geloof.

Une saison en France

Une saison en France

“Ergens aan de hemel staat een ster voor ons.” Het zijn de gedesillusioneerde woorden van Abbas, aan het einde van Une saison en France.

Wereldtaal

Wereldtaal

Holger Gzella is de eerste katholiek op een Leidse leerstoel met een van oudsher sterk protestants profiel, die voor Hebreeuwse en Aramese taal- en letterkunde. In dit boek over het Aramees loodst hij de lezer over de moeilijk begaanbare hoogvlakte van de historische taalkunde.

Ready Player One

Ready Player One

“De realiteit is het enige wat echt is.” Het zijn de laatste, tamelijk voor de hand liggende woorden in Ready Player One. Spendeer niet al je tijd achter je computer en wees alert op escapisme, zo kan het zinnetje ook geïnterpreteerd worden.

© Katholiek Nieuwsblad