Katholiek Nieuwsblad - Sint Pieter Rome

Denial

Denial

In het Britse rechtssysteem ligt de bewijslast bij de gedaagde. Dit is de reden dat de schrijfster en historica Deborah Lipstadt en haar uitgever Penguin Books in 1996 moesten aantonen dat de Holocaust echt heeft plaatsgevonden. Het wordt een van de meest geruchtmakende rechtszaken op het gebied van vrijheid van meningsuiting in de twintigste eeuw.

Het 25e uur

Het 25e uur

“Het menselijke wezen dat ‘dichter’ is, leeft bijna uitsluitend om de gordijnen van afspraken, bepalingen, woorden weg te nemen, om te zien en om aan anderen te tonen wat zich achter die gordijnen bevindt.”

Waldstille

Waldstille

Op een varkensboerderij in het fictieve Brabantse plaatsje Waldstille gaat alles zoals het er al jaren gaat. Ben runt het familiebedrijf samen met zijn broer en vader, ons kent ons in het dorp en op zondag treft iedereen elkaar in de kerk.Carnaval en de kermis vormen de jaarlijkse hoogtepunten.

Eeuwigh gaat voor oogenblick

Eeuwigh gaat voor oogenblick

Twee series diepgravende televisie-interviews maakte Antoine Bodar onder de titel Eeuwigh gaat voor Oogenblick (naar een frase uit een gedicht van Vondel): de eerste tussen 1990 en 1992, de tweede tussen 2011 en 2016.

Life, Animated

Life, Animated

“Wie beslist wat een zinvol leven is?” Ergens halverwege Life, Animated spreekt Ron Suskind deze vraag uit. Niet in wanhoop, maar uit trots op zijn zoon Owen, om wie de documentaire draait en waarover we als kijker op dat moment al weten dat hij veel bereikt.

Een hemels cadeau

Een hemels cadeau

Wilt u uw kinderen, kleinkinderen of uzelf een zinvol cadeau geven? Dan is de dvd Een hemels cadeau van het katholiek Alphacentrum een geheid succes.

The day will come

The day will come

‘Gebaseerd op ware gebeurtenissen.’ Deze woorden waarmee The day will come opent, zijn misschien wel het meest afschrikwekkend van de hele film. ‘Hoe kon dit gebeuren?’, zo blijf je je als kijker gedurende de gehele twee uur in verbijstering afvragen.

De stilte van Thé

De stilte van Thé

Wat als de liefde voor God groter is dan de liefde voor je kind? Wat als een leven in stilte in een klooster harder roept dan het kind dat in je groeit? Welke moeder kan begrijpen dat je je eigen kind weggeeft om contemplatieve zuster te worden in een klooster?

Hidden Figures

Hidden Figures

Vorige week schreven we op deze plek over Loving, het waargebeurde verhaal over een verboden interraciaal huwelijk, begin jaren zestig in de conservatieve Amerikaanse staat Virginia, en alle discriminatie en pijnlijke onrechtvaardigheid die dat met zich meebracht. Deze week heet de film Hidden Figures, maar de plaats van handeling en de problematiek zijn hetzelfde.

Het Mirakel van Amsterdam

Het Mirakel van Amsterdam

Het ruim vijfhonderd pagina’s tellende Het Mirakel van Amsterdam vertelt in eigentijdse taal het verhaal van het het gelijknamige eucharistisch wonder uit 1345. Auteurs Charles Caspers en Peter Jan Margry voegden er als ondertitel ‘biografie van een betwiste devotie’ aan toe.

Katholiek nieuws in je mailbox:
Please wait

© Katholiek Nieuwsblad