Katholiek Nieuwsblad - Sint Pieter Rome

Hidden Figures

Hidden Figures

Vorige week schreven we op deze plek over Loving, het waargebeurde verhaal over een verboden interraciaal huwelijk, begin jaren zestig in de conservatieve Amerikaanse staat Virginia, en alle discriminatie en pijnlijke onrechtvaardigheid die dat met zich meebracht. Deze week heet de film Hidden Figures, maar de plaats van handeling en de problematiek zijn hetzelfde.

Het Mirakel van Amsterdam

Het Mirakel van Amsterdam

Het ruim vijfhonderd pagina’s tellende Het Mirakel van Amsterdam vertelt in eigentijdse taal het verhaal van het het gelijknamige eucharistisch wonder uit 1345. Auteurs Charles Caspers en Peter Jan Margry voegden er als ondertitel ‘biografie van een betwiste devotie’ aan toe.

Loving

Loving

Het is 1958. De blanke Richard Loving en de Afro-Amerikaanse Mildred Loving leven in de staat Virginia, in het oosten van de Verenigde Staten. Het stel wordt midden in de nacht bruut uit hun bed gerost en in het gevang gegooid, alsof ze zware criminelen zijn.

Jackie

Jackie

Er zijn vele ‘biopics’ gemaakt en er zijn veel films over wijlen Amerikaanse presidenten gemaakt, maar geen een daarvan is zo artistiek en eigenzinnig als Jackie.

Week van de Klassieken

Week van de Klassieken

Ken uw klassieken. Ofwel, de klassieke oudheid interessant maken voor een groter publiek dan alleen degenen die op school ooit Latijn en Grieks in hun vakkenpakket hadden. Dat was tien jaar geleden het doel van de eerste Week van de Klassieken.

Heilige Elisabeth van de Drie-eenheid

Heilige Elisabeth van de Drie-eenheid

Levensverhalen van heiligen zijn vaak ‘te mooi om waar te zijn’. Dat gevaar is minder groot wanneer ‘moderne dagboeken en brieven’ aan de basis ervan liggen.

Eindeloos geduldige liefde

Eindeloos geduldige liefde

“Een oefenschool om erachter te komen hoe God tot jou spreekt.” Zo omschrijft pater Nicolaas Sintobin dit boek in zijn voorwoord. Dit is dan ook nadrukkelijk geen boek om te lezen, maar een handvat om mee aan de slag te gaan in de veertigdagentijd.

Paterson

Paterson

Een film over de schoonheid van alledaagse beslommeringen en van een eenvoudig leven. Niet gemakkelijk wellicht, maar mogelijk prachtig, zeker wanneer regisseur Jim Jarmusch zich erover ontfermt, die als geen ander de poëzie van de gewone mens kan vangen.

Broeder Johannes

Broeder Johannes

Broeder Johannes is een typisch in-een-ruk-uit-boek. Het is een autobiografie van Jan Prins (1938), veertig jaar priester van het bisdom Roermond en sinds enige jaren trappist in de Abdij Koningshoeven.

Katholiek nieuws in je mailbox:
Please wait

© Katholiek Nieuwsblad