Katholiek Nieuwsblad - Sint Pieter Rome

2:22

2:22

Op deze plek in KN besteden we zelden aandacht aan heel slechte producties. Er is per editie plaats voor maar een recensie, en we vinden het simpelweg zonde om de kostbare paginaruimte dan te besteden aan een film die eigenlijk de moeite van het bekijken niet waard is. Deze recensie vormt hierop een uitzondering. 2:22 is geen ‘must see’, integendeel.

Wat Marthe hen gezegd heeft

Wat Marthe hen gezegd heeft

“Als we bidden, vergissen we ons nooit”, is een van de gezegden van Marthe Robin (1902-1981). Zij is een mystica en gestigmatiseerd. Het lijden van Jezus heeft zij met regelmaat intensief doorleefd.

Donkeyote

Donkeyote

Eerder stuiterden op deze pagina's de Minions nog voorbij. Met Donkeyote passeert hier nu het andere uiterste van het filmisch spectrum. In deze Spaanstalige documentaire volgt regisseur Chico Pereira het leven van zijn excentrieke 73-jarige oom Manolo en diens onafscheidelijke ezel Gorrion.

Gehangen heiligen

Gehangen heiligen

Naar aanleiding van 150 jaar heiligverklaring verscheen bij uitgeverij Berne het boek Gehangen heiligen over de Martelaren van Gorcum.

Despicable Me 3

Despicable Me 3

De Minions, wie kent ze niet? De onverstaanbaar brabbelende, knalgele en uiterst olijke fantasie­figuurtjes veroverden na hun debuut in de film Despicable Me (2010, in het Nederlands uitgebracht als Verschrikkelijke ikke) vele kinder­harten (en vaak ook die van hun ouders).

Gods letterproeverij

Gods letterproeverij

De protestantse uitgever Arie Kok poneerde een tijdje terug in KN de opmerkelijke stelling dat katholieken beter schrijven dan protestanten. Dat is makkelijk te illustreren met internationale auteurs als Greene en Mauriac, maar hoe zit dat op nationaal niveau? Hier in Nederland zijn het toch (ex-)protestanten die de literaire lakens uitdelen, nietwaar?

Sprakeloos

Sprakeloos

Soms verschijnt er een film die als geheel echt wel wat te wensen overlaat, maar waarvan sommige scènes voor altijd op je netvlies blijven staan. Sprakeloos is zo’n film, met dank aan het indrukwekkende, soms door merg en been gaande spel van steractrice Viviane De Muynck.

En verlos ons van het stof

En verlos ons van het stof

Wie graag de dagelijkse drukte, stress of sleur verlaat voor een verhaal uit het prachtige verleden, kan zeker heerlijk wegdromen bij de nieuwste indrukwekkende roman van Susie Finkbeiner.

The Wall

The Wall

Twee Amerikaanse militairen, een onzichtbare Iraakse sluipschutter, enkele vierkante meters woestijnzand en een gammel muurtje. Het zijn letterlijk alle ingrediënten van ‘éénlocatiefilm’ The wall.

Kierkegaard en Andersen

Kierkegaard en Andersen

Dé twee namen die Denemarken in de negentiende eeuw voortbracht: de sprookjesschrijver Hans Christian Andersen en de filosoof Søren Kierkegaard. Ze kenden elkaar ook persoonlijk – niet heel verwonderlijk misschien, maar toch intrigerend. Hun denkwerelden lijken zo totaal anders.

Katholiek nieuws in je mailbox:
Please wait

© Katholiek Nieuwsblad