Katholiek Nieuwsblad - Sint Pieter Rome

Paterson

Paterson

Een film over de schoonheid van alledaagse beslommeringen en van een eenvoudig leven. Niet gemakkelijk wellicht, maar mogelijk prachtig, zeker wanneer regisseur Jim Jarmusch zich erover ontfermt, die als geen ander de poëzie van de gewone mens kan vangen.

Broeder Johannes

Broeder Johannes

Broeder Johannes is een typisch in-een-ruk-uit-boek. Het is een autobiografie van Jan Prins (1938), veertig jaar priester van het bisdom Roermond en sinds enige jaren trappist in de Abdij Koningshoeven.

The Great Wall

The Great Wall

“De muur is 8850 kilometer lang en er is 1700 jaar aan gebouwd.” The Great Wall opent met statistieken die indruk maken. Wie vervolgens een historisch verantwoord epos verwacht komt bedrogen uit.

Demain tout commence

Demain tout commence

Sinds acteur Omar Sy in 2011 de sterren van de hemel speelde in Intouchables – de grootste Franse filmhit van de afgelopen tien jaar – is hij de nummer één acteur van zijn land, zeker wanneer het om feel good-films gaat.

Stilte

Stilte

Dit boek uit 1966 van de Japanse katholieke schrijver Shusaku Endo (1923-1996) werd recent verfilmd door de Amerikaanse regisseur Martin Scorsese.

Silence

Silence

Martin Scorsese maakte met Silence een uiterst aangrijpende film over het christelijk martelaarschap.

The Paradise

The Paradise

The Paradise, verkrijgbaar op dvd of te zien via Netflix, is een Brits kostuumdrama dat zich afspeelt tijdens het Victoriaanse tijdperk.

Betoverd door God

Betoverd door God

“De bekeerling is iemand die het onwaarschijnlijke geluk te beurt valt te ontdekken dat God bestaat”, is een van de meeslepende zinnen van Madeleine Delbrêl (1904-1964).

Tour de France

Tour de France

Serge is een rauwe, verbitterde en tamelijk racistische Franse bouwvakker op leeftijd. Hij is gefascineerd door de reeks havengezichten van Frankrijk die de achttiende-eeuwse schilder Josef Vernet schilderde.

Katholiek nieuws in je mailbox:
Please wait

© Katholiek Nieuwsblad