Katholiek Nieuwsblad

Vrouwen en kinderen eerst!

Vrouwen en kinderen eerst!

De dienstplicht willen opleggen aan vrouwen is niet nodig, is onpraktisch en getuigt bovenal van een raar beeld van de gelijkwaardigheid van man en vrouw.

De dag dat Europa verloor

De dag dat Europa verloor

Het Europees Parlement stemde onlangs in met een verbod op visserij met de pulskor-techniek. Deze on-Europese houding kan ook gevolgen hebben voor andere zaken waarin Nederland voorop loopt, zoals de landbouw.

Samen tegen secularisme

Samen tegen secularisme

De Dag van het Jodendom wil de kennis over het Jodendom onder christenen bevorderen en de dialoog tussen Joden en christenen stimuleren. Een zeer belangrijk initiatief, maar daar mag het niet bij blijven.

Jezus ‘het’? Waarom níet?

Jezus ‘het’? Waarom níet?

Een luthers bisdom in Zweden probeerde in een kerstadvertentie ‘transpersonen’ naar de kerk te lokken met een geslachtsloze Jezus. In de brede stroom reacties die volgde, streden spot, verontwaardiging en boosheid om voorrang. Begrijpelijk, maar een beetje nuance kan geen kwaad.

Defensiebeleid = vredesbeleid

Defensiebeleid = vredesbeleid

Defensiebeleid zou ook vredesbeleid moeten zijn. Hopelijk heeft minister Ank Bijleveld daar in de komende Defensienota ook oog voor.

Wie is Jezus?

Wie is Jezus?

We vieren met Kerstmis Jezus’ geboorte. Maar wie is Hij? De evangelist Johannes biedt raad.

Kom op voor gewetensvrijheid

Kom op voor gewetensvrijheid

Wie in de gezondheidszorg werkt, heeft een recht op erkenning van zijn of haar gewetensbezwaren. Dat lijkt logisch, maar in concrete gevallen kan het moeilijk zijn om je op dat recht te beroepen. Daarom moeten we ervoor opkomen.

Katholiek nieuws in je mailbox:
Please wait

© Katholiek Nieuwsblad