<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus veroordeelt ‘blind geweld’ Brussel

KN Redactie 22 maart 2016
image
Een slachtoffer van de aanslag in de Brusselse metro wordt geëvacueerd. (Foto: AP)

In reactie op de aanslagen in Brussel, heeft paus Franciscus aan mgr. De Kesel, de aartsbisschop van Mechelen-Brussel, laten weten het “blinde geweld” te veroordelen.

Dat staat in een condoleanceboodschap die Vaticaans staatssecretaris Pietro Parolin namens de paus aan mgr. De Kesel stuurde. De persdienst van het Vaticaan publiceerde de in het Frans geschreven boodschap zojuist op de eigen website.

In gebed verenigd

Daarin schrijft Parolin dat de paus “de mensen die het leven hebben verloren toevertrouwt aan de barmhartigheid van God” en zich “verenigt in het gebed voor het lijden van hun naasten”.

Ook drukt Franciscus “zijn diepe medeleven” uit met de gewonden en hun families, evenals met de hulpverleners, en vraagt hij de Heer om hun troost en steun te geven “in de beproeving”.

Blinde geweld

De Heilige Vader, schrijft de staatssecretaris, “veroordeelt opnieuw het blinde geweld” dat zorgde voor “zo veel lijden”. Hij smeekt God de vrede te brengen, en vraagt om de goddelijke zegen voor de families die op de proef worden gesteld en “voor de Belgen”.

Eerder vandaag reageerden de Belgische bisschoppen al “verbijsterd” op de aanslagen die vanochtend plaatsvonden op vliegveld Zaventem en de metro van Brussel. (KN/VIS)