Katholiek Nieuwsblad

Paus stuurt bericht naar Europese Taizé-ontmoeting in Praag

  • 29 december 2014
Paus stuurt bericht naar Europese Taizé-ontmoeting in Praag

Paus Franciscus bidt voor het welslagen van de Europese jongerenontmoeting van de oecumenische Taizé-gemeenschap, die vandaag in Praag begonnen is en tot en met 2 januari duurt.

Dat heeft kardinaal-staatssecretaris Pietro Parolin maandag bekendgemaakt.

Volgens Parolin proberen de deelnemers aan de Europese jongerenontmoeting door gebed en dialoog "het zout der aarde" te zijn. Hij zegt dat de paus hen aanmoedigt in hun streven naar een grotere gemeenschap.

De jongeren moeten zich in dit streven niet laten overweldigen door "beperkingen en hun armoede", zegt Parolin.

In zijn boodschap herinnert paus Franciscus de jongeren aan de viering van de 25ste verjaardag van de Tsjechische Republiek en haar "terugkeer naar de democratie". Hij nodigt de jongeren uit om de martelaren die "soms ten koste van groot lijden" zichzelf gaven voor de vrijheid van hun land in hun gebeden te gedenken.

Paus Franciscus roept de jongeren op de bereidheid van de heilige Maagd Maria te imiteren om zich open te stellen voor Gods plan.

De paus is ervan overtuigd dat de jongeren met verbeelding en creativiteit het Evangelie in hun eigen land zullen verspreiden.

Hij noemt de jongeren "reizigers van het geloof" en vindt het prachtig dat jonge mensen "blij zijn Jezus op elke straat te verkondigen, op elk plein, op elke hoek van de aarde".


Tags

© Katholiek Nieuwsblad