Katholiek Nieuwsblad

Paus: ‘Niet kletsen onder de Mis’

Paus: ‘Niet kletsen onder de Mis’
(Foto: AP)

Opnieuw heeft paus Franciscus de gelovigen opgeroepen zich tijdens liturgische vieringen op gepaste wijze te gedragen. Bezig zijn met mobiele telefoon, fotograferen en kletsen horen niet in de Mis, zei de paus tijdens de woensdagaudiëntie.

Naar de Mis gaan is “geen spektakel”, maar een bezoek aan de Calvarieberg bij de lijdende Christus. “Zouden wij onszelf daarbij toestaan foto’s te maken en te kletsen?”, vroeg de paus.
Gelovigen dienen zichzelf er tijdens de Mis voortdurend bewust van te zijn dat Christus voor hen aan het kruis gestorven is.

Tegenwoordigheid

De Eucharistieviering herinnert aan het lijden van Christus, maar is meer dan slechts een herdenking. “Zij stelt tegenwoordig wat er gebeurd is”, aldus de paus. De liturgie van de Kerk laat lijden, dood en verrijzenis van Jezus tegenwoordig en levend worden. Doordat Jezus zijn leven voor de mensen gegeven heeft, heeft Hij hen bevrijd: “Niet alleen verlost van de demon van ons lichamelijk einde, maar ook van de geestelijke dood, die het kwaad, de zonde is.” (KNA)


Tags

© Katholiek Nieuwsblad