Katholiek Nieuwsblad

Paus: ‘mensheid aan de rand van nucleair conflict’

Paus: ‘mensheid aan de rand van nucleair conflict’
(Foto: CNS Photo - Joseph Roger O'Donnell)

Paus Franciscus vreest voor het uitbreken van een atoomoorlog. Dat heeft hij gezegd tijdens de vliegreis naar Chili, waar hij maandag aan een vierdaags bezoek begon.

De paus reageerde op een vraag van een journalist over de mogelijkheid van het uitbreken van een nucleaire oorlog. “Ja, ik ben echt bang. We staan aan de rand van een conflict, er is slechts een incident nodig. Men kan deze situatie niet laten escaleren. Wij moeten nucleaire wapens vernietigen”, aldus de Franciscus tijdens de vliegreis naar de Chileense hoofdstad Santiago.

Vrucht van de oorlog

Ook deelde hij aan de meereizende journalisten een dramatische foto uit van de Amerikaanse marinier-fotograaf J. R. O’Donnell die onlangs per toeval tegenkwam en die hem diep raakte. De foto uit 1945 toont een kind van 10 jaar oud die zijn overleden broertje overdraagt aan de autoriteiten om gecremeerd te worden, na het vallen van de atoombom op Nagasaki.
Het kind neemt een martiale houding aan, maar zijn stukgebeten en bebloede lippen onthullen zijn verdriet.
Aan de achterkant van de kaart schreef de paus “…de vrucht van de oorlog”. De kaart werd begint deze maand gepubliceerd door de Vaticaanse krant Osservatore Romano. (KN)


Tags

Katholiek nieuws in je mailbox:
Please wait

© Katholiek Nieuwsblad