<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Paus Franciscus over bezoek aan Lesbos: ‘ik zag zoveel pijn’

KN Redactie 17 april 2016
image
Paus Franciscus zag veel pijn gisteren bij zijn bezoek aan vluchtelingen en migranten op het Griekse eiland Lesbos. (Foto: AP)

Volgens paus Franciscus heeft hij gisteren tijdens zijn bezoek aan vluchtelingen en migranten op het Griekse eiland Lesbos veel pijn gezien.

Dat zei de paus vanmiddag tegen de aanwezigen op het Sint-Pietersplein na het bidden van het Regina Coeli.

Irak, Afghanistan en Syrië

Paus Franciscus ontmoette gisteren, samen met de orthodox patriarch van Constantinopel Bartholomaios en de Grieks-orthodoxe aartsbisschop van Athene Ieronymos II, zo’n driehonderd vluchtelingen en migranten uit onder meer Irak, Afghanistan en Syrië in een vluchtelingenkamp op Lesbos.

‘Zoveel pijn’

“Zo velen van hen waren kinderen; sommigen van deze kinderen zijn getuige geweest van de dood van hun ouders, van wie een aantal verdronken waren in zee. Ik zag zoveel pijn!”, aldus paus Franciscus.

‘Afgeslacht door terroristen’

“Ik wil jullie over een bepaalde zaak vertellen”, vervolgde de paus.

“Ik ontmoette een jonge man, van nog geen veertig jaar, met zijn twee zonen. Hij is een moslim en vertelde me dat hij getrouwd was met een christelijke vrouw. Ze hielden van en respecteerden elkaar. Maar helaas is dit meisje afgeslacht door terroristen, omdat ze weigerde Christus en haar geloof te verloochenen. Zij is een martelares! En de man, hij huilde zoveel…”