Katholiek Nieuwsblad

Paus Franciscus komt met nieuw boek voor jongeren

Paus Franciscus komt met nieuw boek voor jongeren
Afbeelding: Edizioni Piemme

‘God is jong’ is de titel van een nieuw interviewboek van paus Franciscus. Het boek is gewijd aan de nieuwe generatie jongeren en geldt als voorbereiding op de Jongerensynode, die in oktober in het Vaticaan zal plaatsvinden.

Paus Franciscus spreekt in het boek, dat geschreven is door journalist en schrijver Thomas Leoncini, zowel de “jongeren binnen als buiten de Kerk” toe.

'Innig dialoog'

Het boek geeft volgens de Italiaanse uitgever Edizioni Piemme gesprekken weer tussen de paus en Leoncini, waarbij Franciscus actuele thema’s analyseert, in een “moedig en innig dialoog”.

‘God is jong’ verschijnt op 20 maart in verschillende talen, waaronder Duits, Engels, Spaans, Frans, Portugees en Pools. De titel op de voorkant van het boek is geschreven door paus Franciscus in de zes voornaamste talen.

Wereldjongerendagen

Het boek wordt enkele dagen voor Palmzondag gelanceerd, de dag waarop ieder jaar de diocesane Wereldjongerendag wordt gehouden. Deze vindt zowel in het Vaticaan als in alle bisdommen ter wereld plaats.

Het boek komt twee jaar na de publicatie van 'De naam van God is genade'. De paus sprak daarin met vaticanist Andrea Tornielli over de barmhartigheid.(KN/ANSA)


Tags

© Katholiek Nieuwsblad