Katholiek Nieuwsblad

Paus bekritiseert migrantenbeleid Trump

  • 20 juni 2018
Paus bekritiseert migrantenbeleid Trump
(Foto:CNS) Paus Franciscus groet de menigte tijdens zijn algemene audiëntie op het Sint-Pietersplein.

Paus Franciscus heeft kritiek geuit op het ‘zero tolerance’-beleid van Trump waardoor ouders van hun kinderen worden gescheiden. De paus noemde het beleid ‘immoreel’ en ‘in strijd met de katholieke waarden’.

Met deze uitspraak schaarde hij zich achter de katholieke bisschoppen die onlangs al hun ongenoegen uitten. Zo zei kardinaal Daniel DiNardo, voorzitter van de Amerikaanse bisschoppenconferentie, vorige week tijdens een bijeenkomst in Houston: “Het scheiden van kinderen van hun moeders is niet het antwoord en is immoreel.”

Detentiecentra

Later zei DiNard dat de bisschoppen overwegen om een delegatie naar de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico te sturen om de detentiecentra te zien en solidariteit te bieden aan inkomende migranten en vluchtelingen.

Kritiek uit onverwachte hoek

De kritiek op Trumps immigratiebeleid komt niet alleen uit katholieke hoek. Zo uitten vier voormalige presidentsvrouwen hun kritiek, waaronder Rosalyn Carter, Laura Bush, Hillary Clinton, Michelle Obama, en de huidige first lady Melania Trump. Maar bijvoorbeeld ook Franklin Graham, de evangelische kerkleider die tijdens de inauguratie van president Trump sprak. (CNA/Reuters)


Tags

© Katholiek Nieuwsblad