Katholiek Nieuwsblad

Paus bezoekt Turkije eind november

  • 13 september 2014
Paus bezoekt Turkije eind november

Paus Franciscus zal eind november Turkije bezoeken. Dat heeft de directeur van het Vaticaans persbureau, pater Federico Lombardi s.j., donderdag bekendgemaakt.

Er is nog geen officiële datum bekend voor het bezoek, maar de Turkse ambassade bij de Heilige Stoel heeft tegen Crux bevestigd dat de paus in november naar Istanboel reist waar hij met de Oecumenische patriarch van Constantinopel, Bartholomaois I, de feestdag van de heilige apostel Andreas zal vieren, die op 30 november valt.

Crux is een katholieke nieuwsdienst van de Boston Globe.

Volgens Crux is het goed mogelijk dat de paus ook de Turks-Iraakse grens zal bezoeken om zijn medeleven te tonen aan de onder meer 100.000 christelijke vluchtelingen, die door de islamitische terreurgroep IS van huis en haard zijn verjaagd.

Verder zal Franciscus vermoedelijk ook de Turkse hoofdstad Ankara bezoeken, waar hij mogelijk de pas beëdigde president Erdogan zal ontmoeten.

Op donderdag maakte het Vaticaan ook bekend dat paus Franciscus op 25 november een bezoek zal brengen aan het Europees Parlement in Straatsburg.


Tags

© Katholiek Nieuwsblad