Katholiek Nieuwsblad

Pakistaan klaagt kerkelijk zwijgen tegenover islam aan

  • 17 december 2015
Pakistaan klaagt kerkelijk zwijgen tegenover islam aan

Een uit Pakistan afkomstige christen, die in Engeland slachtoffer van moslimgeweld werd, heeft scherpe kritiek op de anglicaanse Kerk.

Hij voelt zich door haar in de steek gelaten, zo bericht International Christian Concern. Het gaat om de bekeerling Nissar Hussain, die Brits staatsburger is.

Aanval

Op 17 november hebben moslims de vader van zes kinderen met baseballknuppels aangevallen en zwaar verwond. Bewakingscamera's registreerden de aanval. Het gezin van Hussain had al vaak bedreigingen gekregen. Moslims namen hun het achter zich laten van de islam kwalijk. Hun auto werd meer dan eens beschadigd.

Vervolging

Hussain roept de kerkleiders op vervolgde christenen in Groot-Brittannië en over de hele wereld te ondersteunen: "Ik ben niet de enige bekeerling. Velen leven in angst. Maar de Kerk heeft zich nog niet uitgesproken." De Kerk dient duidelijk te maken dat vervolging en geweld niet aanvaardbaar zijn, aldus Hussain. Hij maakt zich zorgen over de toekomst van zijn kinderen. Zij zijn bang om buiten te spelen. Hussain wil daarom uit de door moslims gedomineerde wijk in Bradford verhuizen. (KN/Kath.net)


Tags

Katholiek nieuws in je mailbox:
Please wait

© Katholiek Nieuwsblad