<

Geef om katholieke journalistiek

doneer
Nieuws

Nog te verschijnen Intelligent Design-boek nu al op Amazon bestsellerlijst

KN Redactie 27 mei 2016
image
(Screenshot www.undeniabledesign.com)

Het in juli te verschijnen boek van dr. Douglas Axe Undeniable: How Biology Confirms Our Intuition That Life Is Designed staat nu al nummer een op de bestsellerlijst ‘organische evolutie’ van Amazon.com.

Douglas Axe is nu een gelauwerd wetenschapper, maar van oorsprong een ingenieur die moleculair bioloog geworden is. In zijn wetenschappelijk onderzoek stelt hij vragen die biologen zichzelf niet durven stellen en ook liever zouden beletten dat anderen het doen: zou het zomaar kunnen dat onze intuïtie dat achter het leven een ontwerp schuil gaat klopt?

Glorieuze wetenschap

“Axe ontzenuwt het onder wetenschappers wijdverspreide geloof”, aldus de website voor het boek. “dat Darwins evolutietheorie onontkoombaar waar is, door te laten zien dat in het midden daarvan al vanaf het begin een gapend gat gezeten heeft. Vervolgens laat Axe zien dat de ontwerp-intuïtie van de mens wetenschappelijk klopt. Vervolgens gebruikt hij alledaagse ervaring om mensen in staat te stellen hun ontwerp-intuïtie te verdedigen door hun het vertrouwen en de moed te geven uit te leggen waarom het waar moet zijn.” Ook geeft hij hun de visie wat een glorieuze wetenschap biologie zou kunnen zijn als mensen maar eens voor die waarheid op zouden durven komen.

Buiten bereik toeval

“Gewapend met dat vertrouwen zullen lezers erkennen wat ooit vanzelfsprekend leek voor ons allemaal – dat levende wezens, vanaf de eencellige cyanobacteriën tot orka’s en menselijke wezens briljant geconcipieerd zijn, totaal buiten bereik van het toeval”, aldus de website. (KN/EvolutionNews)