Katholiek Nieuwsblad

Nieuwe doorbraak affaire Demmink: GeenStijl bewijst 'zwijgdeal'

  • 08 oktober 2013
Nieuwe doorbraak affaire Demmink: GeenStijl bewijst 'zwijgdeal'

Zoals Katholiek Nieuwsblad gisteren al bevestigde, klopt de uitspraak van Tweede Kamer-lid Peter Oskam (CDA) in het PowNed-radioprogramma Echte Jannen dat Henk Krol destijds een deal heeft gesloten met Justitie om voortaan zijn mond te houden over de zaak Joris Demmink.

De CDA'er had dit "uit de wandelgangen van het Binnenhof", wat er opnieuw op wijst dat de affaire Demmink in de Haagse politiek in feite een publiek geheim is. GeenStijl publiceert vandaag echter de e-mail die aan iedere twijfel een einde maakt. Daarin bevestigt een advocaat van Panorama de gemaakte afspraak aan Krol en diens collega-journalist Frank Hitzert. Echt nieuw is de e-mail niet volgens website De Demmink Doofpot. De mail stond ook al afgedrukt op bladzijde 323 van het boek De Demmink Doofpot (2010).

Zware druk
De dubbelheid van Justitie komt nu uit. Namens Justitie had woordvoerster Anne-Marie Stordiau gisteren getwitterd dat Krol "natuurlijk geen enkele deal met Justitie" had gesloten. Naar nu blijkt, was zij destijds zelf bij de afspraak betrokken. Volgens een betrouwbare bron van KN werd die afspraak met Krol en Hitzert in 2003 onder zeer zware druk afgedwongen, zodat ze in feite nauwelijks keus hadden. Dat komt in de e-mail niet direct tot uiting, hoewel de advocaat wel benadrukt: "Alles staat of valt natuurlijk" met het "volledige en juiste nakomen van de afspraken" in dit "mondelinge herenakkoord".

Deksel van doofpot?
De vraag is of na de publicatie vorige week van het Turkse document dat Demminks aanwezigheid in Turkije bewijst ten tijde van de verkrachting waarvan hij wordt beschuldigd, en nu de e-mail die het zwijgakkoord bevestigt met de Gay Krant en Panorama, die Demmink eveneens van pedofilie beschuldigden, niet definitief het deksel van de doofpot zal vliegen.

 


Katholiek nieuws in je mailbox:
Please wait

© Katholiek Nieuwsblad