Katholiek Nieuwsblad

Nederlandse jezuïet in België tot priester gewijd

Nederlandse jezuïet in België tot priester gewijd
Wouter Blesgraaf (Screenshot YouTube/Ignis Webmagazine)

De Nederlandse jezuïet Wouter Blesgraaf is zaterdagochtend door kardinaal Jozef De Kesel in België tot priester gewijd.

De wijdingsplechtigheid vond plaats in de jezuïetenkerk in Heverlee-Leuven.

De grote levensvraag

De nieuwe priester is geboren en getogen in het Brabantse Oisterwijk. Hij studeerde geografie aan de Radbouduniversiteit Nijmegen.

In een interview aan Ignis Wegmagazine vertelt hij dat geloof en gebed thuis een vanzelfsprekende plaats innamen. “Maar het was natuurlijk absoluut niet cool om te geloven op de basis- en middelbare school.”

Tijdens zijn studie ging hij zich meer in het geloof verdiepen en raakte betrokken bij een protestants- christelijke studentenvereniging. Aan het eind van zijn studie “kwam de levensgrote vraag: en nu?”, zo vertelt hij. “Toen kwam ik de jezuïten tegen en is alles heel snel gegaan.”

Spiritualiteit

Aan het Belgische Kerknet vertelt Blesgraaf dat de spiritualiteit van de jezuïeten hem erg aansprak. “Met name het bidden met de Bijbel en het feit dat gevoelens ook meetellen.” Vijf maanden later, in 2006, zat Blesgraaf in het noviciaat van de jezuïeten in het Engelse Birmingham.

Twee jaar later legde hij zijn eerste geloften af. Daarna studeerde hij filosofie en theologie in Londen. In februari 2016 werd hij tot diaken gewijd.

Bevoorrechte plaats

Aan Ignis vertelt hij wat hij zo mooi vindt aan het priesterschap: “Dat je mensen kunt helpen op een diep niveau. En ook dat je het geloof kunt doorgeven op een heel bevoorrechte plaats. Dus ik heb er echt veel zin in om mensen te begeleiden in de sacramenten.”

Blesgraaf celebreert zijn eerste H. Mis in Nederland. Dat gebeurt op zondag 17 september om 11 uur in de kerk van Sint Petrus’ Banden in zijn geboorteplaats Oisterwijk. (Ignis/Kerknet)

Bekijk hier het hele interview dat Wouter Blesgraaf gaf aan Ignis Webmagazine:

 


Tags

© Katholiek Nieuwsblad