Katholiek Nieuwsblad

Krijgen we Bi-Fi internet? DNA is beste data-opslag

  • 04 oktober 2012
Bio-ingenieurs realiseren zich steeds meer dat DNA een superieur opslagmedium is. Ze schrijven zelfs al boeken in DNA-code.
Een onderzoeksgroep in Harvard heeft juist in Science de "volgende generatie digitale informatieopslag in DNA" aangekondigd. 

DNA als opslagmedium
"Onze digitale informatie hoopt zich in een verbijsterend tempo op", aldus de onderzoekers, "en dat zet ons vermogen om het te archiveren onder druk. DNA is zowat het compactste en stabielste informatiemedium dat we kennen. De ontwikkeling van nieuwe technologieën in zowel DNA-synthese als -aflezing maken DNA als opslagmedium toenemend haalbaar. We hebben een strategie ontwikkeld om willekeurige digitale informatie te coderen in DNA, hebben een 5,27 Mb boek geschreven met DNA microchips en dat boek gelezen door een volgende generatie DNA sequencing-techniek te gebruiken."

Intelligent Design
Het onderzoeksteam is er al in geslaagd 5 petabyte per kubieke millimeter op te slaan. Dat is 1000 terabyte aan data, ongeveer twee keer de hele digitale Library of Congress. Allemaal in een blokje van een vierkante millimeter. Nog veel meer dolle ontwikkelingen, zoals de ontwikkeling van Bi-Fi, een biologisch internet, vindt u in dit bericht op evolutionnews.org.

Nee, we gaan het niet hebben over wat voor licht dit werpt op het debat over darwinistische evolutie en intelligent design. Dat kunt u best zelf bedenken.

© Katholiek Nieuwsblad