Katholiek Nieuwsblad

Bobby Jindal: presidentskandidaat, katholiek, bioloog én evolutie-kritisch

  • 25 juni 2015
Bobby Jindal: presidentskandidaat, katholiek, bioloog én evolutie-kritisch

Bobby Jindal, gouverneur van Louisiana, heeft deze week zijn kandidatuur voor het Amerikaanse presidentschap aangekondigd.

Jindal, kind van hindoeïstische immigranten uit India, is een katholieke bekeerling. Hij was een briljant student die afstudeerde in zowel biologie als politieke wetenschappen.

Academic Freedom Act

Jindal tekende als republikeins gouverneur een wet die de vrijheid van onderwijs beschermt. Die geeft leraren op middelbare scholen het recht om naast het standaardonderwijs over neodarwinistische evolutie óók aandacht te besteden aan aanvullende analyses en kritiek daarop, inclusief Intelligent Design. De Louisiana Academic Freedom Act verbiedt echter uitdrukkelijk "het bevorderen van enige religieuze doctrine".

Geboycot

Het academische darwinisme reageerde met de vertrouwde laster- en smaadcampagnes. De staat Louisiana werd enkele malen getroffen door boycots van wetenschappelijke organisaties. Ongetwijfeld zullen ook zijn politieke rivalen zich daarbij aansluiten en Jindal de Louisiana Academic Freedom Act voor de voeten werpen.


Tags

Katholiek nieuws in je mailbox:
Please wait

© Katholiek Nieuwsblad