Katholiek Nieuwsblad

Oostenrijkers verlaten massaal Kerk

Het aantal kerkverlatingen door Oostenrijkers zal dit jaar beduidend hoger ligger dan in andere jaren, zegt kardinaal-aartsbisschop Christoph Schönborn (zie foto).

‘Kerken slopen’

Om financiële redenen worden in het bisdom Den Bosch in de komende jaren vele tientallen kerken gesloten om te worden gesloopt.

Vaticaan: China schendt mensenrechten

Het Vaticaan beschuldigt China van “ernstige schending van de mensenrechten” en “onaanvaardbaar en vijandig optreden” in de Chinees-Vaticaanse betrekkingen. Dat staat in een verklaring die het Vaticaanse staatssecretariaat heeft doen uitgaan.

'Ik wil God ontmoeten'

In Op zoek naar God van de EO zette ze vorig jaar de eerste voorzichtige stapjes richting God. Nu neemt ze opnieuw de uitdaging aan en gaat ze deze zomer met Katholiek Nieuwsblad mee naar de Wereldjongerendagen in Madrid. Wie is actrice Lizelotte van Dijk? En waarom wil ze verder zoeken naar God?

Interview met evolutie-pionier Alfred Russel Wallace

Hieronder volgt een interview met Alfred Russel Wallace (1823-1913), de vermaarde Britse bioloog en natuuronderzoeker, die erkend werd door Darwin als onafhankelijke ontdekker van het beginsel van natuurlijke selectie. Waarom een interview vertalen dat meer dan een eeuw oud is? Uit het interview kunnen enige conclusies getrokken worden die het evolutiedebat verhelderen.

© Katholiek Nieuwsblad