Katholiek Nieuwsblad

Paus schreef nieuw boek met potlood

Niemand zal paus Benedictus XVI plagiaat door middel van ‘copy-paste’ op de computer kunnen verwijten: uit een openbaar geworden fascimile-pagina uit het originele manuscript van het nieuwe Jezusboek blijkt dat Benedictus zijn gedachten met de hand en een scherp potlood op papier zette.

Uitvaart voor Shahbaz Bhatti

Onder scherpe veiligheidsmaatregelen vond vrijdag in Islamabad de uitvaart plaats van de vermoorde katholieke Pakistaanse minister van Minderheden Shahbaz Bhatti.

‘Nieuwe evangelisering is nodig’

Het Vaticaan heeft vrijdag het voorbereidingsdocument gepresenteerd voor de wereldwijde bisschoppensynode die van 7 tot 28 oktober 2012 plaatsvindt. Centraal staan de vragen rond een nieuwe evangelisatie.

Vrije zondag voor Israël?

Als het aan de Israëlische vicepremier Silvan Schalom ligt, wordt de zondag in zijn land in de toekomst een arbeidsvrije dag.

Oproep: uw ervaring met JP II

In de aanloop naar de zaligverklaring van paus Johannes Paulus wil Katholiek Nieuwsblad extra aandacht besteden aan de Poolse paus. Daarvoor zijn we op zoek naar uw ervaring met hem. Stuur uw reactie in maximaal 100 woorden o.v.v. 'Johannes Paulus II' naar:

Katholiek Nieuwsblad, Postbus 1270, 5200 BH 's-Hertogenbosch

of mail naar redactie@katholieknieuwsblad.nl

© Katholiek Nieuwsblad