Katholiek Nieuwsblad

Trappist van Thibirine bidt voor moordenaars

Trappistenbroeder Jean Pierre Schumacher, een van de twee monniken die in 1996 aan de dood ontsnapte in het bloedbad van Thibirine, bidt sindsdien voor de bekering van de moslimextremisten die zeven leden van zijn communiteit ombrachten.

Vrije woensdagmiddag moet blijven

Driekwart van de moeders met kinderen in de basisschoolleeftijd beschouwt de vrije woensdagmiddag als heilig. Dat blijkt uit een onderzoek van tijdschrift Groter Groeien onder 430 moeders.

Paus prijst en maant Neokatechumenaat

In een tot de laatste plaats bezette Paulus VI-audiëntiehal in het Vaticaan heeft paus Benedictus XVI traditioneel 230 leden van de Neokatechumenale Weg uitgezonden. De paus prees de beweging en de inzet van haar leden

Geschorst na tip over gevolgen abortus

Een katholieke medewerker in de Britse geestelijke gezondheidszorg is geschorst omdat zij collega’s had aangeraden materiaal te lezen over de psychische gevolgen van abortus op vrouwen.

Egyptenaar steekt zichzelf in brand

In de Egyptische hoofdstad Cairo heeft een man zichzelf maandagochtend in brand gestoken. Hij wilde zo protesteren tegen zijn lijden. De actie herinnert aan een soortgelijke daad van de Tunesiër Mohamed Bouaziz.

Te vaak alleen woorden tegen racisme

Hoewel bijna alle Kerken in de VS formeel hebben gesteld tegen racisme te zijn, blijft het voor veel van de geloofsgemeenschappen bij een “gesproken engagement”. Dat stelt Christian Churches Together in the USA, waarvan leiders van alle kerkelijke richtingen, ook katholieken, deel uitmaken.

‘Werk aan vrede in Heilig Land’

De internationale gemeenschap moet in de richting van vrede in het Heilig Land blijven werken en zich bewust zijn van de problemen van christenen in de regio. Dat stellen 9 bisschoppen uit de Verenigde Staten en Europa, die ter plekke 5 dagen bijeen waren om de situatie in het Heilig Land te bespreken.

‘Ergste ramp’ in 40 jaar treft Brazilië

In Brazilië zijn meer dan 500 mensen omgekomen en meer dan 13.000 mensen dakloos geraakt door “de ergste natuurramp” in het land in de laatste 40 jaar. Dat meldt de katholieke hulporganisatie Caritas.

© Katholiek Nieuwsblad