Katholiek Nieuwsblad

'Hou enquête naar landsadvocaat'

De landsadvocaat behartigt de belangen van de staat op een onbehoorlijke manier. De rechtzoekende burger is het slachtoffer, en bovendien kost het de schatkist miljoenen. Dat stelt jhr. mr. George Reuchlin deze week in gesprek met Katholiek Nieuwsblad.

‘Neem voorbeeld aan vervolgde christenen’

De Venezolaanse kardinaal Jorge Urosa Savino moedigt katholieken aan de kracht van vervolgde christenen na te volgen en het secularisme het hoofd te bieden “dat probeert God uit het openbare leven uit te roeien”.

'Laat je niet kisten door de tijd'

Ondanks de moeilijkheden door de “huidige situatie” moeten de Italianen niet toegeven aan pessimisme, maar hun aandacht richten op een “verandering ten goede”.

Paus eist meer respect op internet

Paus Benedictus XVI heeft gemaand tot verantwoordelijk gedrag op internet en sociale media. In zijn boodschap voor Wereldmediazondag 2011 pleit hij voor een eerlijke, open en respectvolle communicatiestijl.

Human Rights Watch veroordeelt discriminatie christenen

Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch heeft de discriminatie van christenen in Irak en Egypte veroordeeld. In haar maandag in Brussel gepubliceerde jaarverslag hekelt de organisatie het groeiend aantal aanslagen op religieuze minderheden.

© Katholiek Nieuwsblad