Katholiek Nieuwsblad

Een bronzen Passie

Wie tijdens de vastentijd in Rome de Via della Conciliazione afloopt richting de Sint-Pieter, ziet daar sinds afgelopen zondag 's werelds grootste bronzen kruisweg staan. 

Egyptisch leger laat kerk herbouwen

Het Egyptische leger laat een door moslims in brand gestoken kerk in de buurt van Cairo weer opbouwen. Dat meldt de katholieke persdienst AsiaNews.

Volgens AsiaNews zijn arbeiders maandag in opdracht van de regering begonnen met de wederopbouw van de kerk in het dorp Soul, 30 kilometer ten zuiden van de hoofdstad. De anonieme bron van AsiaNews spreekt van een “gebaar van goede wil” van het leger tegenover de Koptische christenen.

Ongeacht islamitische protesten moet de kerk dezelfde afmetingen krijgen als zijn verwoeste voorganger. De Kopten toonden zich verheugd over het bericht. Toch hebben ze volgens AsiaNews aangekondigd door te zullen gaan met demonstreren voor gelijkberechtiging van christenen.

Woedende moslims staken op 5 maart in Soul de Koptische kerk en een aantal huizen van christenen in brand. Reden voor de aanval was de relatie tussen een Kopt en een moslima. Daarop kwam het in Cairo tot gewelddadigheden tussen moslims en Kopten. Volgens het Egyptisch Openbaar Ministerie kwamen daarbij 6 Kopten en 5 moslims om het leven. Meer dan 100 mensen raakten gewond. (KN/KNA)

Bisschop valt van preekstoel

Een ongelukje tijdens een vormselplechtigheid in het Duitse Südlohn: hulpbisschop Christoph Hegge verstapte zich en viel van de preekstoel af.

© Katholiek Nieuwsblad