Katholiek Nieuwsblad

Vertrouwen in Duitse Kerk licht toegenomen

Voor het eerst sinds de golf berichten over seksueel misbruik lijkt het vertrouwen in de Kerk in Duitsland weer licht te stijgen. Dat blijkt uit een peiling van onderzoeksinstituut Allensbach.

Geweld in Centraal-Soedan houdt aan

Het geweld in de Centraal-Soedanese regio Abyei neemt niet af. Blauwhelmen van de VN vonden bij het dorp Todach 14 lijken. Het gaat om 11 inheemse veiligheidsmensen en 3 burgers, meldde de VN dinsdag.

Kleine 30 waarschuwingen na Frans boerkaverbod

Sinds het van kracht worden van het boerkaverbod in Frankrijk, ongeveer drie weken geleden, zijn 27 of 28 waarschuwingen uitgesproken. Dat meldde minister van Binnenlandse Zaken Claude Gueant woensdag op de radio.

Paus zet Australische bisschop af

De aartsbisschop van het Australische Brisbane, John Bathersby, heeft zijn steun uitgesproken voor de beslissing van paus Benedictus XVI mgr. William Morris te ontheffen van zijn positie als bisschop van Toowoomba.

Kritiek op vragen over religie in Duitse volkstelling

Enkele dagen voor het begin van een volkstelling in Duitsland is er kritiek gekomen op de aard van de enquête. De gevolmachtigde voor de privacy van de Duitse regering wees woensdag de vragen over de persoonlijke wereldbeschouwing van de ondervraagden af.

Heisa over mobiel bellende engel

De verkoop van replica's van het beeld van de engel met een mobiele telefoon, dat zich op de net gerestaureerde Sint-Janskathedraal bevindt, is stopgezet. Beeldhouwer Tom Mooy kan zich niet vinden in de miniatuurversie van zijn werk, waarvoor hij geen toestemming had gegeven.

JP II zalig: 'De dag waarnaar verlangd werd, is gekomen'

Rome - Tijdens een Mis op het Sint-Pietersplein heeft paus Benedictus XVI vanochtend zijn voorganger Johannes Paulus II zalig verklaard. In zijn verschillende keren door applaus onderbroken homilie liet Benedictus zijn blijdschap zien, net als het persoonlijke belang dat hij hechtte aan een snelle zaligverklaring. Naar schatting meer dan een miljoen gelovigen woonden de plechtigheid bij.

 

© Katholiek Nieuwsblad