Katholiek Nieuwsblad

Paus over vluchtelingen

Paus Benedictus XVI heeft de moeilijke situatie van vluchtelingen en migranten beklaagd. Hij deed dit naar aanleiding van de Werelddag van de Migranten.

2010: 1300 processen in Vaticaan

De Vaticaanse justitie heeft zich in 2010 bezig gehouden met 1126 civiele en 171 strafzaken. Daarmee zijn in het afgelopen jaar twee keer zo veel processen gevoerd als er staatsburgers zijn in het kerkstaatje.

Doodstraf voor aanslag op kopten

Een van de vermoedelijke daders van de aanslag op koptische christenen in Nag Hamadi, begin januari 2010, is schuldig bevonden en ter dood veroordeeld. Tegen twee andere mannen die in verband met de aanslag vastzitten, doet de rechtbank in februari uitspraak.

Graf JP II wordt verplaatst

Het graf van paus Johannes Paulus II wordt verplaatst, van de grot onder de Sint-Pieter naar de basiliek zelf. Dit maakte Vaticaans woordvoerder Federico Lombardi bekend bij de aankondiging van de zaligverklaring van Johannes Paulus.

Nieuw tijdperk oecumene

De priesterwijding van de 3 katholiek geworden anglicaanse bisschoppen, die vandaag plaatsvond, luidt een nieuw tijdperk in de oecumene in, schrijft persbureau KNA.

Katholiek nieuws in je mailbox:
Please wait

© Katholiek Nieuwsblad