Katholiek Nieuwsblad

Vals spel

Een amateur voetbalclub is door de Britse Joodse Liga geschorst wegens valse aanmelding van twee niet-joodse spelers.

‘Theologenverklaring leidt tot niets’

De verklaring waarmee meer dan 200 Duitstalige theologen onlangs fundamentele kritiek op de katholieke Kerk leverden, leidt tot niets. Dat zegt de rector van de Pauselijke Hogeschool Heiligenkreuz, Karl Wallner.

Egyptische christenen na Moebarak

Christenen in Egypte moeten samenwerken bij het vormen van de nieuwe regering van het land om ervoor te zorgen dat alle burgers als gelijken worden behandeld. Dat stelt de Egyptische jezuïet en islamexpert Samir Khalil Samir.

‘Dood Wojtyla senior hielp roeping JP II’

Komende vrijdag is het 70 jaar geleden dat de vader van Karol Wojtyla overleed. De dood van zijn laatste naaste familielid is van invloed geweest op de weg naar het priesterschap van de latere paus.

‘Geen partnerschapssluitingen in Kerken’

Christenen in Groot-Brittannië spreken zich uit tegen plannen van de regering om homostellen toe te staan hun ceremonie bij het sluiten van hun geregistreerd partnerschap in kerken, synagoges en andere plaatsen voor de eredienst te houden.

‘Westen begrijpt herontwaken islam niet’

De seculiere westerse wereld is niet in staat de dreiging van een “herontwaken van de islam” in het Midden-Oosten volledig te begrijpen. Dat zegt aartsbisschop Louis Sako van het Noord-Irakese Kirkoek.

Aantal priesters groeit wereldwijd

Er waren in 2009 wereldwijd 5000 priesters meer dan in 1999. Dat blijkt uit officiële kerkelijke statistieken, meldt de Vaticaanse krant Osservatore Romano.

© Katholiek Nieuwsblad