Katholiek Nieuwsblad - Sint Pieter Rome

GeenStijl

GeenStijl

‘Economische Jet wil moeders dubbel laten renderen.’ Een KN-commentaar onder die titel uit 2013 leverde veel reacties op. De niet al te gezinsvriendelijke uitspraken die minister Jet Bussemaker (PvdA) toen deed, zorgden zo in ieder geval nog voor een van de best gelezen artikelen ooit op katholieknieuwsblad.nl.

Vrijheid

Vrijheid

‘Onze’ eigen Jaap van Zweden is een wereldberoemd dirigent, die maar liefst twee symfonieorkesten leidt: een in Dallas en een in Hongkong. Toen hem onlangs door een journalist werd gevraagd hoe hij die twee banen aan verschillende kanten van de aardbol toch gecombineerd kreeg, antwoordde hij schouderophalend: “Ik heb veel zelfdiscipline.”

Het c-woord

Het c-woord

Paus Franciscus wist zich met één rake uitspraak vorige week weer verzekerd van aandacht in zo ongeveer alle seculiere media. Dat krijg je ervan als je vluchtelingenkampen vergelijkt met een concentratiekamp.

Wat Maria vraagt

Wat Maria vraagt

Met de val van de Muur en internationale akkoorden over kernwapenreductie dachten we dat een kernoorlog alleen nog in theorie mogelijk was.

Hoe betrokken zijn wij bij ons onderwijs?

Hoe betrokken zijn wij bij ons onderwijs?

Waarderen wij leraren wel voldoende? Zij moeten zich dagelijks staande houden voor een klas vol kinderen met elk een gebruiksaanwijzing, en meer nog: ze worden geacht al die kinderen met al hun individuele behoeften nog iets bij te brengen ook.

'Het uur van Afrika'

'Het uur van Afrika'

De Kerk van Afrika is volwassen geworden. Die conclusie trekt vaticanist John Allen in zijn analyse voor Crux. Die baseert hij op een vierdaagse topontmoeting van Afrikaanse katholieke kerkleiders die twee weken geleden in Rome werd gehouden.

Wat wil het CDA?

Wat wil het CDA?

Dankzij het CDA kregen de christelijke partijen er bij de verkiezingen zes zetels bij. Heel even leek ook de ChristenUnie een extra zetel te krijgen, maar die bleef op het laatste moment uit. Alle partijen willen met het CDA regeren, blijkt uit de eerste gesprekken met de politieke partijen. Maar wat wil het CDA?

Een glijdende schaal

Een glijdende schaal

Waarom vinden we het prima om een baby met het Downsyndroom te laten aborteren, maar slaan we op tilt als mensen abortus laten plegen omdat hun spruit een meisje blijkt te zijn in plaats van het gewenste jongetje?

Eigen verantwoordelijkheid

Eigen verantwoordelijkheid

‘Barmhartigheid creëert geen welvaart’, luidde een kop in de gerenommeerde Frankfurter Allgemeine Zeitung enkele weken geleden.

Katholiek nieuws in je mailbox:
Please wait

© Katholiek Nieuwsblad