Katholiek Nieuwsblad

Verder kijken

Verder kijken

“Onze tijd wordt getekend door de dood. We zien die overal om ons heen. Het leven is van weinig waarde in onze contreien, hier sterf je gemakkelijk.”

Lof der dwaasheid

Lof der dwaasheid

Ieder zijn waarheid, nietwaar? Of, in die bekende uitspraak van Pontius Pilatus die in de Goede Week weer klonk, “Wat is waarheid?”.

Het roemrijke kruis

Het roemrijke kruis

“Het kruis is geen kledingaccessoire of sierstuk, maar een religieus symbool om te aanschouwen en te begrijpen.” Zo sprak paus Franciscus bij het angelusgebed over het centrale punt van de Goede Week.

In de ban van Bach

In de ban van Bach

Veel katholieke ouders zullen op Goede Vrijdag aan hun kinderen uitleggen waarom we herdenken dat Jezus stierf. En bij het Paasontbijt het Paasverhaal nog eens voorlezen uit de Kinderbijbel.

Vijf jaar paus Franciscus

Vijf jaar paus Franciscus

Wat is er over van de euforie waarmee paus Franciscus destijds werd onthaald? Dinsdag 13 maart was het precies vijf jaar geleden dat Jorge Bergoglio werd gekozen tot de wettige 266e opvolger van Petrus.

Billy Grahams regel

Billy Grahams regel

De bekende evangelist Billy Graham overleed op 21 februari op 99-jarige leeftijd. De charismatische predikant bereikte via de radio, televisie en het internet naar schatting 2,2 miljard mensen met het Evangelie.

Groeiende kloof

Groeiende kloof

Eindelijk. Waren het eerst alleen de christelijke partijen en christelijke media, waaronder Katholiek Nieuwsblad, die zich druk maakten over de kloof tussen de belastingdruk van een- en tweeverdieners, nu dringt dat besef ook tot steeds meer anderen door.

Wedergeboorte

Wedergeboorte

“Ik ben simpelweg een pelgrim die de laatste etappe van zijn aardse pelgrimstocht onderneemt.” Met deze woorden nam paus Benedictus XVI op 28 februari 2013 afscheid, kort voordat hij met emeritaat zou gaan.

Campagnekoorts

Campagnekoorts

Er komen regels om te voorkomen dat winkeliers eenzijdig verplicht kunnen worden hun zaak op zondagen te openen. Dat blijkt uit een brief die staatssecretaris Mona Keijzer (CDA, Economische Zaken) twee weken geleden aan de Tweede Kamer stuurde.

In de storm

In de storm

“Heel vaak stellen wij onszelf de vraag hoe we stormen moeten doorstaan. Ik wil jullie zeggen: er is geen andere en betere uitweg dan die van het Evangelie, en die heet Jezus Christus.”

Katholiek nieuws in je mailbox:
Please wait

© Katholiek Nieuwsblad