Katholiek Nieuwsblad - Sint Pieter Rome

Staken

Staken

“Mama, als ik later groot ben, wil ik graag juffrouw worden!” “O lieverd, doe niet zo mal! Jij kunt toch heel goed leren?”

Vaderdag

Vaderdag

Dit is de tijd van het jaar waarin mijn kinderen geheimen voor me hebben. Gelukkig zijn het nog onschuldige geheimen. Op school worden knutselwerkjes en versjes gesmeed, die ik niet mag zien. Ik mag niet mee de klas in wanneer ik ze wegbreng.

Nieuw leven

Nieuw leven

De Heilige Geest kan de boel nogal eens opschudden, pleegt paus Franciscus te zeggen.

Smartphone

Smartphone

Moet je kind een smartphone hebben als-ie naar de middelbare school gaat? Ja, vinden kinderen. Dan kunnen ze meedoen aan groeps-apps, met vrienden chatten en lege minuten doden. Maar ouders hebben steeds vaker hun bedenkingen.

Presteren

Presteren

Eindexamentijd: stress! Studeren, stampen, herhalen, boeken onder je kussen in de hoop dat de examenstof de volgende ochtend op magische wijze in je hoofd is gekropen en vitaminepillen om je op de been te houden.

GeenStijl

GeenStijl

‘Economische Jet wil moeders dubbel laten renderen.’ Een KN-commentaar onder die titel uit 2013 leverde veel reacties op. De niet al te gezinsvriendelijke uitspraken die minister Jet Bussemaker (PvdA) toen deed, zorgden zo in ieder geval nog voor een van de best gelezen artikelen ooit op katholieknieuwsblad.nl.

Vrijheid

Vrijheid

‘Onze’ eigen Jaap van Zweden is een wereldberoemd dirigent, die maar liefst twee symfonieorkesten leidt: een in Dallas en een in Hongkong. Toen hem onlangs door een journalist werd gevraagd hoe hij die twee banen aan verschillende kanten van de aardbol toch gecombineerd kreeg, antwoordde hij schouderophalend: “Ik heb veel zelfdiscipline.”

Het c-woord

Het c-woord

Paus Franciscus wist zich met één rake uitspraak vorige week weer verzekerd van aandacht in zo ongeveer alle seculiere media. Dat krijg je ervan als je vluchtelingenkampen vergelijkt met een concentratiekamp.

Wat Maria vraagt

Wat Maria vraagt

Met de val van de Muur en internationale akkoorden over kernwapenreductie dachten we dat een kernoorlog alleen nog in theorie mogelijk was.

Hoe betrokken zijn wij bij ons onderwijs?

Hoe betrokken zijn wij bij ons onderwijs?

Waarderen wij leraren wel voldoende? Zij moeten zich dagelijks staande houden voor een klas vol kinderen met elk een gebruiksaanwijzing, en meer nog: ze worden geacht al die kinderen met al hun individuele behoeften nog iets bij te brengen ook.

Katholiek nieuws in je mailbox:
Please wait

© Katholiek Nieuwsblad