Katholiek Nieuwsblad

Campagnekoorts

Campagnekoorts

Er komen regels om te voorkomen dat winkeliers eenzijdig verplicht kunnen worden hun zaak op zondagen te openen. Dat blijkt uit een brief die staatssecretaris Mona Keijzer (CDA, Economische Zaken) twee weken geleden aan de Tweede Kamer stuurde.

In de storm

In de storm

“Heel vaak stellen wij onszelf de vraag hoe we stormen moeten doorstaan. Ik wil jullie zeggen: er is geen andere en betere uitweg dan die van het Evangelie, en die heet Jezus Christus.”

Ploumens medaille

Ploumens medaille

Als er een prijs bestaat voor het creëren van stormen in een glas water dan gooit oud-minister Lilianne Ploumen hoge ogen.

Bubbels en donuts

Bubbels en donuts

Nu de smaakexplosie van de champagnebubbels al even is uitgewerkt, gaan we op naar de explosies van de luchtbellen van 2018.

Getuigen van de Waarheid

Getuigen van de Waarheid

Journalisten moeten “waarheid en reflectie” verkiezen boven “sensatiezucht en geschreeuw”. Die heldere boodschap spiegelde paus Franciscus afgelopen weekend voor aan een gehoor van ongeveer 350 Italiaanse journalisten.

Verheugt u!

Verheugt u!

Wie in de namiddag van 5 december nog even de stad inschoot om cadeautjes in te slaan, verwachtte midden in de Sintdrukte te belanden. Aangekomen bij de winkels bleek echter dat daar al noestig werd omgebouwd naar dat andere decemberfeest.

Vrijheid

Vrijheid

De naam van de kleine bakkerij in een voorstad van Denver, die de kop van jut werd in de strijd van de homo-emacipatiebeweging tegen het vrije geweten, spreekt boekdelen: Masterpiece, ‘meesterwerk’.

Zwarte pieten

Zwarte pieten

Nee, we gaan het hier niet hebben over het eindeloze debat over de kleur van Sint-Nicolaas’ steun en toeverlaat. Maar Zwarte Piet komt wel degelijk in deze regels voor.

Bidden voor je vervolgers

Bidden voor je vervolgers

“Ik heb gebeden voor zijn ziel”, zei Debra Tate vorige week in het Amerikaanse tijdschrift People. Ze reageerde op het overlijden van massamoordenaar Charles Manson (83), die een levenslange gevangenisstraf uitzat voor moord en het aanzetten daartoe.

Muziek verbindt

Muziek verbindt

Op de KN-lezersdag twee weken geleden was een grote diversiteit van mensen bijeen. Jong en oud, uit alle delen van Nederland en Vlaanderen, van alle ‘bloedgroepen’ binnen onze veelkleurige Kerk en bredere christelijke gemeenschap.

Katholiek nieuws in je mailbox:
Please wait

© Katholiek Nieuwsblad