Katholiek Nieuwsblad - Sint Pieter Rome

Hoe betrokken zijn wij bij ons onderwijs?

Hoe betrokken zijn wij bij ons onderwijs?

Waarderen wij leraren wel voldoende? Zij moeten zich dagelijks staande houden voor een klas vol kinderen met elk een gebruiksaanwijzing, en meer nog: ze worden geacht al die kinderen met al hun individuele behoeften nog iets bij te brengen ook.

'Het uur van Afrika'

'Het uur van Afrika'

De Kerk van Afrika is volwassen geworden. Die conclusie trekt vaticanist John Allen in zijn analyse voor Crux. Die baseert hij op een vierdaagse topontmoeting van Afrikaanse katholieke kerkleiders die twee weken geleden in Rome werd gehouden.

Wat wil het CDA?

Wat wil het CDA?

Dankzij het CDA kregen de christelijke partijen er bij de verkiezingen zes zetels bij. Heel even leek ook de ChristenUnie een extra zetel te krijgen, maar die bleef op het laatste moment uit. Alle partijen willen met het CDA regeren, blijkt uit de eerste gesprekken met de politieke partijen. Maar wat wil het CDA?

Een glijdende schaal

Een glijdende schaal

Waarom vinden we het prima om een baby met het Downsyndroom te laten aborteren, maar slaan we op tilt als mensen abortus laten plegen omdat hun spruit een meisje blijkt te zijn in plaats van het gewenste jongetje?

Eigen verantwoordelijkheid

Eigen verantwoordelijkheid

‘Barmhartigheid creëert geen welvaart’, luidde een kop in de gerenommeerde Frankfurter Allgemeine Zeitung enkele weken geleden.

De voet van verdeeldheid verpletteren

De voet van verdeeldheid verpletteren

De Amerikaanse katholieke commentator Jeff Mirus erkende vorige maand dat zijn grote kracht, een helder oordeel in religieuze zaken, tegelijk een valkuil is. Hij neigde er daardoor in het verleden al te snel toe bij mensen “het kaf van het koren te scheiden”.

Een schrikbeeld

Een schrikbeeld

“Voor onze Heer God bestaat er geen onwaardig leven.” Deze krasse uitspraak is van Michael Memelauer (1874 – 1961), van 1927 tot aan zijn dood bisschop van het Oostenrijkse St.-Pölten.

De beste basis

De beste basis

Als het huwelijk werkelijk een goddelijke instelling is, bedoeld voor het welzijn van mensen en meer dan een biologisch-sociale onvermijdelijkheid, dan moet dat een verschil maken.

Huiveringwekkende logica

Huiveringwekkende logica

In zijn voortreffelijke analyse Wat ISIS eigenlijk wil (2015) vertelt Graeme Wood dat wat hem het meest beangstigde aan de contacten met IS-ideologen hun volstrekte logica was.

Katholiek nieuws in je mailbox:
Please wait

© Katholiek Nieuwsblad