Katholiek Nieuwsblad - Sint Pieter Rome

Een glijdende schaal

Een glijdende schaal

Waarom vinden we het prima om een baby met het Downsyndroom te laten aborteren, maar slaan we op tilt als mensen abortus laten plegen omdat hun spruit een meisje blijkt te zijn in plaats van het gewenste jongetje?

Eigen verantwoordelijkheid

Eigen verantwoordelijkheid

‘Barmhartigheid creëert geen welvaart’, luidde een kop in de gerenommeerde Frankfurter Allgemeine Zeitung enkele weken geleden.

De voet van verdeeldheid verpletteren

De voet van verdeeldheid verpletteren

De Amerikaanse katholieke commentator Jeff Mirus erkende vorige maand dat zijn grote kracht, een helder oordeel in religieuze zaken, tegelijk een valkuil is. Hij neigde er daardoor in het verleden al te snel toe bij mensen “het kaf van het koren te scheiden”.

Een schrikbeeld

Een schrikbeeld

“Voor onze Heer God bestaat er geen onwaardig leven.” Deze krasse uitspraak is van Michael Memelauer (1874 – 1961), van 1927 tot aan zijn dood bisschop van het Oostenrijkse St.-Pölten.

De beste basis

De beste basis

Als het huwelijk werkelijk een goddelijke instelling is, bedoeld voor het welzijn van mensen en meer dan een biologisch-sociale onvermijdelijkheid, dan moet dat een verschil maken.

Huiveringwekkende logica

Huiveringwekkende logica

In zijn voortreffelijke analyse Wat ISIS eigenlijk wil (2015) vertelt Graeme Wood dat wat hem het meest beangstigde aan de contacten met IS-ideologen hun volstrekte logica was.

Pro-life? Dan liever niet

Pro-life? Dan liever niet

‘Vrouwenrechten zijn mensenrechten.’ Onder die noemer gingen op zaterdag 21 januari vele duizenden vrouwen in Washington de straat op.

Eenheid onder de christenen

Eenheid onder de christenen

In de Bidweek voor de Eenheid onder de Christenen is het goed te midden van ontkerstening sporen te zien waar Christus aan het werk is.

Sterven omwille van zijn Naam

Sterven omwille van zijn Naam

Iemand die zich presenteerde als bekeerling beklaagde zich bij KN over de teloorgang van katholieke gebruiken en rituelen. “Die moeten weer terugkeren. De katholieke Kerk moet weer ergens voor staan wil zij jongere generaties aanspreken.”

Katholiek nieuws in je mailbox:
Please wait

© Katholiek Nieuwsblad