Katholiek Nieuwsblad - Sint Pieter Rome

Geboorterecht

Geboorterecht

Christenen kunnen de (voor)pret van de hemel niet laten verpletteren door de ellende van de wereld. De Amerikaanse aartsbisschop Charles Chaput zei het iets gepolijster en gaf er een onderbouwing bij.

Eenzaam

Eenzaam

Wat heeft een mens nodig om echt, authentiek te kunnen liefhebben en relaties met zijn naaste te kunnen aangaan? Totale onafhankelijkheid, zo luidt het antwoord van de Zweedse overheid al decennialang. Wie de ander niet nodig heeft, zou pas echt in staat zijn hem lief te hebben. Die totale onafhankelijkheid moet volgens de Zweden bevorderd ­worden van overheidswege.

Egelopstelling

Egelopstelling

De reacties lieten zich uittekenen: dat SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij zich in The Wall Street Journal beklaagde over de Nederlandse euthanasiepraktijk, schoot bij velen in het verkeerde keelgat.

Niet klagen

Niet klagen

“Een christen die altijd klaagt, is geen goed christen.” Het zijn de woorden van paus Franciscus nog geen twee maanden nadat hij aantrad als paus. Duidelijke taal.

Zout der aarde

Zout der aarde

“Gij zijt het zout der aarde”, zei Jezus tijdens de Bergrede tegen zijn apostelen. De woorden zijn bedoeld voor alle christenen. Veel katholieken denken dat de Kerk een paar mensen aanstelt om het woord van God te verspreiden, maar dat is niet wat Christus voor ogen heeft met zijn Kerk. Wij zijn allemaal geroepen om het zout der aarde te zijn.

Chaos

Chaos

‘Chaos in het Vaticaan – Paus kampt met meerdere schandalen’, kopte een landelijke ochtendkrant, gevolgd door de opmerking dat het vijfhonderd jaar na Luther nog altijd rommelt in het Vaticaan. Goh, denk je dan. ‘Rommelt’ het daar dan ooit niet?

De koning

De koning

Zou het toeval zijn? De Rijksvoorlichtingsdienst rept er met geen woord over, maar merkwaardig is het toch: het eerste officiële staatsbezoek van onze koning en koningin aan de Heilige Stoel vorige week, viel precies op de dag dat de katholieke Kerk twee ‘koninklijke’ martelaren gedenkt – namelijk de Engelse heiligen John Fisher en Thomas More.

Staken

Staken

“Mama, als ik later groot ben, wil ik graag juffrouw worden!” “O lieverd, doe niet zo mal! Jij kunt toch heel goed leren?”

Vaderdag

Vaderdag

Dit is de tijd van het jaar waarin mijn kinderen geheimen voor me hebben. Gelukkig zijn het nog onschuldige geheimen. Op school worden knutselwerkjes en versjes gesmeed, die ik niet mag zien. Ik mag niet mee de klas in wanneer ik ze wegbreng.

Katholiek nieuws in je mailbox:
Please wait

© Katholiek Nieuwsblad