Dorcas
Stichting Arnulfus

Durf écht vrij te zijn

door  KN
Durf écht vrij te zijn Foto: Rob Oostwegel

Naar schatting 8000 mensen lopen dit weekend in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 maart de Stille Omgang door de straten van Amsterdam.

Voor de ongeveer 350 deelnemende jongeren is er een apart programma, waar zuster Anima Christi spreekt. “Het gaat erom te vechten voor de vrijheid ons geloof te mogen beleven”, zegt ze deze week in Katholiek Nieuwsblad

Haar naam, Zuster Maria de Anima Christi betekent ‘de ziel van Christus’. De 42-jarige zuster is de generaal-overste van de Dienaressen van het Mensgeworden Woord, in Nederland beter bekend als ‘de Blauwe Zusters’.

Tijdens het jongerenprogramma van de Stille Omgang spreekt ze de jongeren toe over het thema ‘Durf’. De organisatie vroeg haar vanwege haar vele reizen naar missielanden en landen waar christenen het vanwege hun geloof moeilijk hebben. Centraal staat de vraag hoe Nederlandse katholieke jongeren zonder schroom voor hun geloof kunnen uitkomen. 

Wat is de boodschap die u de jongeren op het hart wil drukken?

“Waar het werkelijk om gaat, is te vechten voor vrijheid van godsdienst en geweten. De vrijheid om ons geloof te mogen beleven in een samenleving die er vaak andere gedachten op na houd en om ons geweten te mogen navolgen, als men daden op wil leggen die tegen de christelijke levensvisie ingaan. Vrijheid is niet ‘doen wat we willen’, want we weten dat er in onze samenleving ook vrijheden zijn die diep teleur kunnen stellen. Het gaat erom onze vrijheid goed te leren gebruiken, naar Gods wetten die diep in ons hart gegrift zijn. Dit is de weg die naar waar geluk zal leiden, de weg die ons dieper met Christus zal verbinden en ons tot authentiek vrije mensen zal maken, met de ‘vrijheid van de kinderen van God’, die de poorten van de hemel uiteindelijk zal openen.”

Lees het volledige interview in Katholiek Nieuwsblad van deze week.

Aanvullende informatie

16 maart 2012
De artikelen uit de krant zijn nu ook digitaal via Myjour.com te lezen. U kunt ze los kopen of als u abonnee bent gratis lezen. Klik hier voor meer informatie.

    KN op Twitter!

    Proef kn

    Proef kn! 8 weken voor € 15,-