Dorcas
Kerkbalans

Advocaten Asia Bibi met dood bedreigd

Asia Bibi Foto: AsiaNews
De advocaten van Asia Bibi en activisten van de Masihi Foundation (MF) die voor de vrijlating van de 45-jarige ter dood veroordeelde moeder van vijf ijveren zijn met de dood bedreigd.
Afgelopen week heeft haar verdediging een beroep ingediend bij de rechtbank, meldt AsiaNews.
Asia Bibi is in eenzame opsluiting in de Sheikpura gevangenis in de Pakistaanse provincie Punjab.
Enige tijd geleden heeft een vooraanstaande islamitische groepering een prijs op het hoofd van Asia Bibi gezet die zich in feite uitstrekt tot haar verdediging.
Vorig jaar werden de gouverneur van Punjab, Salman Taseer, en de katholieke minister van Minderheden Shahbaz Bhatti juist vermoord omdat ze haar vrijlating eisten en opriepen tot herziening van de beruchte ‘Zwarte Wet’, zoals de blasfemiewetgeving wordt genoemd.
Activisten van de Masihi Foundation vragen "alle mensen van goede wil”, christenen en moslims, Asia Bibi te verdedigen, omdat ze "onschuldig" is. Ze wijzen er ook op dat sinds 1986, toen de blasfemiewetten werden ingevoerd, de meeste slachtoffers van de wet moslims zijn.
Advocaten proberen uit te leggen dat de kwestie rond Asia Bibi een "verkeerde interpretatie" van de wet betreft. Het gaat niet om "tegen" de gemeenschap of gelovigen te ageren, maar alleen om de levens van "onschuldige mensen” te redden uit respect voor het ultieme goed, het menselijk leven. Wij respecteren de islam, aldus de verdediging, de profeet Mohammed en alle religies. “Wij hopen dat de zaak een 'brug' wordt en een niet een 'barrière' tussen christenen en moslims."
S.K. Chaudry, Bibi's advocaat, bevestigde dat het team van advocaten een beroep voorbereid bij het Hooggerechtshof. Maar "de primaire doelstelling" is de "bescherming" van de vrouw en haar familie. Hij voegt eraan toe dat hij "vertrouwen" heeft in het rechtssysteem van Pakistan en dat haar onschuld bewezen zal worden.
De leiding van de Masihi Foundation willen iedereen bedanken die bidt of zich op een andere manier steun geeft voor de zaak. Bijzondere dank gaat uit naar de paus, die bidt voor de "menselijke waardigheid en de fundamentele rechten van elk individu". De woorden van Benedictus XVI vormen een bron van bemoediging en een uitnodiging tot "volkomen respect" voor de menselijke waardigheid. (KN/AsiaNews)

Aanvullende informatie

09 januari 2012
De artikelen uit de krant zijn nu ook digitaal via Myjour.com te lezen. U kunt ze los kopen of als u abonnee bent gratis lezen. Klik hier voor meer informatie.

    KN op Twitter!

    Proef kn

    Proef kn! 8 weken voor € 15,-