Katholiek Nieuwsblad, 8 weken proefabonnement
Mensen met een Missie

Europees Hof handhaaft Italiaanse wet tegen embryo-donatie

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) in Straatsburg heeft de Italiaanse wet in stand gehouden tegen de donatie van menselijke embryo´s voor wetenschappelijke experimenten en onderzoek.

29 augustus 2015

Website Duitse bisschoppen promoot sacrament voor homoseksuele relaties

De officiële website van de Duitse bisschoppenconferentie publiceert deze week een interview met de moraaltheoloog Stephan Goertz over zijn nieuwe boek Wer bin ich, ihn zu verurteilen? Homosexualität und katholische Kirche. (‘Wie ben ik hem te veroordelen? Homoseksualiteit en de katholieke Kerk’).

28 augustus 2015

Overspeligen in het Vaticaan?

De maar liefst 222 vermeende ‘Vaticaanse’ emailadressen die hackers bij overspelsite Ashley Madison aantroffen zijn merendeels Amerikaans of Canadees.

28 augustus 2015

Frankrijk: ophef over deelname FN-kopstuk aan kerkelijke bijeenkomst

De houding van de Franse bisschoppen ten opzichte van het Front National (FN) blijft onveranderd. Dat blijkt uit uitspraken van de woordvoerder van de Franse bisschoppenconferentie. Aanleiding is de uitnodiging van FN-kopstuk Marion Marechal-Le Pen voor een door de Kerk georganiseerde discussie. 

28 augustus 2015

Senegalese priester: Afrikaanse elites spinnen garen bij migratie

Machthebbers in Afrikaanse landen hebben op twee manieren baat bij migratie. Dat stelt de Senegalese priester en sociaal expert Ambroise Tine. 

28 augustus 2015

Van misbruik verdachte oud-nuntius dood gevonden in het Vaticaan

Voormalig nuntius Józef Wesolowoski is vanochtend dood aangetroffen in het Vaticaan. Hij was in afwachting van zijn strafproces na zijn arrestatie op verdenking van kindermisbruik.

28 augustus 2015

Honderdste algemene audiëntie paus Franciscus

[MET BEELDGALERIJ EN FILMPJE] Paus Franciscus hield woensdag zijn honderdste algemene audiëntie. 

27 augustus 2015

Christenen grijpen naar wapens tegen IS

Veel christenen in het Midden-Oosten zien geen andere optie meer dan naar de wapens te grijpen tegen de dreiging van Islamitische Staat. In Libanon gebeurt dat soms zelfs onder de vlag van de sjiitische Hezbollah. 

27 augustus 2015

Syrië: negen doden bij aanslag op twee kerken

In de Syrische hoofdstad Damascus zijn 9 mensen om het leven gekomen en circa 50 mensen gewond geraakt bij een aanslag op twee kerken.

27 augustus 2015
Pagina 1 van 667

KN op Twitter!

Proef kn

Proef kn! 8 weken voor € 15,-