Film over Pius XII overtuigt niet

Shades of Truth, de film die het beeld van paus Pius XII in ere wil herstellen, overtuigt niet. Dat schrijft Marta Petrosillo, correspondente voor KN in Rome, die gisterenochtend aanwezig was bij de voorvertoning in het Vaticaan.

03 maart 2015

Paus wil 'globalisering van solidariteit'

Paus Franciscus heeft opgeroepen tot een "globalisering van solidariteit" die de waardigheid van mensen en gezinnen in het centrum van de sociale rechtvaardigheid plaatst. 

02 maart 2015

Bisschoppen België: 'Hellend vlak euthanasie is nu feit'

Het hellend vlak, waar tegenstanders van legalisering van euthanasie in België in 2002 al voor waarschuwden, is een feit geworden. 

02 maart 2015

Benedictus twee jaar emeritus-paus

Het is exact twee jaar geleden dat paus Benedictus XVI terugtrad om een leven te gaan leiden van stilte en gebed in dienst van de Kerk en de wereld. 

01 maart 2015

Portugal wint 'priester-EK'

Portugal heeft vrijdag het Europees Kampioenschap zaalvoetbal voor priesters in het Oostenrijkse Sankt Pölten gewonnen. De Portugezen versloegen in de finale favoriet Polen met 1-0. 

28 februari 2015

Vaticaan: 'Geen boeken voor synodevaders onderschept'

Het Vaticaan ontkent dat het secretariaat van de synode boeken heeft onderschept die bedoeld waren voor de bisschoppen die deelnamen aan de gezinssynode. 

28 februari 2015

'Rode Halve Maan weigert christenen hulp'

Mgr. Jacques Behnan Hindo, de Syrisch-katholieke bisschop van Hassaké in Syrië, dichtbij de Turkse grens, meldt nieuwe aanvallen en deportaties van hele christelijke families door IS.

28 februari 2015

Duitse theologiestudenten kiezen vaker voor priesterschap

Verruilden seminaristen decennialang hun priestervorming voor een studie theologie, in Duitsland is een omgekeerde trend ontstaan.

27 februari 2015

NGO's: IS pleegde mogelijk genocide

In haar snelle opmars door Noord-Irak heeft terreurgroep Islamitische Staat zich schuldig gemaakt aan oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en ogenschijnlijk ook genocide. 

27 februari 2015
Pagina 1 van 587

KN op Twitter!

Proef kn

Proef kn! 8 weken voor € 15,-