Patriarch: 'Waar blijft reactie moslims op Mosoel?'

De Syrisch-orthodoxe patriarch van Antiochië is "verbaasd over de stilte van de meeste islamitische religieuze leiders en burgerlijke functionarissen over wat er is gebeurd in Mosoel". 

25 juli 2014

Voetbalclub paus met één been in finale Copa Libertadores

[MET BEELDGALERIJ]De favoriete Argentijnse voetbalclub van paus Franciscus, San Lorenzo, staat met één been in de finale van de Copa Libertadores, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League.

25 juli 2014

Henryk Broder: 'Heil Hitler' is 'Allahu Akbar' geworden

Henry Broder heeft in een commentaar voor Bild de nieuwe Jodenhaat in Duitsland en andere Europese landen aan de orde gesteld.

25 juli 2014

Osservatore stelt 'kalifaat van de wreedheid' aan de kaak

De Islamitische Staat in Irak en de Levant (ISIL) heeft de kruisen van dertig kerken en kloosters in Mosoel verwijderd en van de Syrisch-orthodoxe kathedraal een moskee gemaakt, volgens het Assyrisch Internationaal Persbureau.

24 juli 2014

'Niet alle inwoners Gazastrook straffen vanwege Hamas'

Het Israëlische leger kan de raketten van Hamas in de Gazastrook niet onder vuur nemen zonder burgers te raken. Dat zegt de Latijnse patriarch van Jeruzalem Foead Twal. 

24 juli 2014

CDA'ers roepen op tot bescherming christenen in Irak

Europarlementariër Esther de Lange (CDA) en collega's zijn geschokt door het gebrek aan aandacht voor de verschrikkelijke bedreiging die de christelijke gemeenschap in Irak in onder andere de stad Mosoel moet doorstaan door de strijders van de Islamitische Staat in Irak en de Levant (ISIL).

24 juli 2014

'Inzet voor migranten hoort bij pro-life wereldbeeld'

Zich inzetten voor de noden van vluchtelingen maakt deel uit van een waarlijke pro-life visie. Dat stelt de Amerikaanse bisschop David Zubik. 

24 juli 2014

ISIL wil alle vrouwen en meisjes laten besnijden

De Islamitische Staat in Irak en de Levant (ISIL) heeft alle meisjes en vrouwen tussen 11 en 46 jaar in en rond de stad Mosoel bevolen besnijdenis te ondergaan. Dat melden de Verenigde Naties.

24 juli 2014

Amerikaanse bisschop pakt illegale lekenpreken in de Mis aan

Nieuwe bezems vegen schoon. Salvatore Matano is pas in januari aangetreden in het berucht vrijzinnige Amerikaanse bisdom Rochester (bij New York).

24 juli 2014
Pagina 1 van 489

KN op Twitter!

Proef kn

Proef kn! 8 weken voor € 15,-