Paus bezoekt pinkstergemeente; vraagt evangelischen om vergeving

[MET BEELDGALERIJ] Paus Franciscus heeft vandaag in het Zuid-Italiaanse Caserta een evangelische gemeente bezocht. Het was de eerste keer dat een paus bij een pinkstergemeente te gast was. 

28 juli 2014

Grootmoefti wil heilige oorlog voor Palestina

De Libanese grootmoefti, sjeik Mohammad Rashid Qabbani, heeft opgeroepen tot een heilige oorlog voor de bevrijding van Palestina. 

28 juli 2014

'Verdubbeling aantal antisemitische incidenten Groot-Brittannië'

Sinds het begin van het Israëlische offensief in de Gazastrook is het aantal antisemitische incidenten in Groot-Brittannië verdubbeld. 

28 juli 2014

Paus belt Iraakse patriarch; bisschop ontkent vernieling kerk Mosoel

Paus Franciscus heeft in een telefoongesprek met de Chaldeeuws-katholieke patriarch Louis Rafael Sako zijn medeleven en nabijheid uitgedrukt met het lijden van het Iraakse volk. 

27 juli 2014

Oekraïne: separatisten laten priester vrij

Een elf dagen lang door pro-Russische opstandelingen in Oost-Oekraïne vastgehouden rooms-katholieke priester is weer vrij. 

27 juli 2014

Syriërs demonstreren in Den Haag tegen ISIL

Enkele honderden Syrische christenen hebben gisteren in Den Haag gedemonstreerd tegen de islamitische terreurgroep ISIL, en het geweld dat deze uitoefent tegen christenen in het door haar gecontroleerde deel van Irak. Dat meldt Telegraaf TV

27 juli 2014

Paus haalt opnieuw uit naar maffia

[MET BEELDGALERIJ] Paus Franciscus heeft tijdens zijn bezoek aan Caserta alle vormen van corruptie en illegaliteit veroordeeld. 

26 juli 2014

Paus duikt op in kantine voor 'verrassingslunch'

[MET BEELDGALERIJ] Een aantal Vaticaanse medewerkers keek vrijdag verrast op van een bijzondere gast bij hun lunch. Hun hoogste 'baas' en bisschop, paus Franciscus, verscheen zonder aankondiging vooraf in de Vaticaanse kantine en lunchte met hen. 

26 juli 2014

Hoe een informeel pausbezoekje uit de hand liep

Paus Franciscus brengt zowel vandaag als maandag een bezoek aan het Italiaanse bisdom Caserta. 

26 juli 2014
Pagina 1 van 490

KN op Twitter!

Proef kn

Proef kn! 8 weken voor € 15,-