Slotdocument synode in Engels beschikbaar

De Engelse vertaling van de uiteindelijke relatio van de bijzondere bisschoppensynode over het gezin is beschikbaar. 

01 november 2014

Bisschop trekt benoeming misbruikpleger in

Bisschop Jozef de Kesel heeft de benoeming ingetrokken van een priester die zich in het verleden schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik.

31 oktober 2014

Kardinaal Eijk plaatst reliekschrijn in kapel Utrechtse priesteropleiding

Kardinaal Eijk heeft vrijdag tijdens een feestelijke eucharistieviering een reliekschrijn geplaatst onder het altaar in de kapel van de Utrechtse priesteropleiding het Ariënsinstituut.

31 oktober 2014

'Rome akkoord met benoeming misbruikpleger'

Het Vaticaan heeft ingestemd met de benoeming van een eerder wegens misbruik veroordeelde priester tot pastoor in het Belgische Middelkerke.

31 oktober 2014

Bisschop vindt opgehangen priester

Aartsbisschop Giampaolo Crepaldi van het Italiaanse Triest kreeg dinsdag de schrik van zijn leven toen hij een van zijn priesters opgehangen in zijn pastorie aantrof.

30 oktober 2014

China: nieuwe kerk ingewijd

In de Zuid-Chinese provincie Guizhou is op missiezondag, 19 oktober, door bisschop Paul Xiao Zejiang een nieuwe katholieke kerk ingewijd.

30 oktober 2014

Houston trekt dagvaarding geestelijken in

Het gemeentebestuur van de Amerikaanse stad Houston ziet af van dagvaarding van vijf geestelijken die weigeren hun preken voor te leggen.

30 oktober 2014

Cuba: eerste nieuwe katholieke kerk in 55 jaar

Voor het eerst sinds 1959 heeft het communistisch regime in Cuba toestemming gegeven voor de bouw van een katholieke kerk.

30 oktober 2014

Paus roept opnieuw op tot actie tegen ebola

Paus Franciscus heeft woensdag na afloop van de algemene audiëntie opgeroepen "alles in het werk te stellen om ebola uit te roeien".

29 oktober 2014
Pagina 1 van 529

KN op Twitter!

Proef kn

Proef kn! 8 weken voor € 15,-