Strijd om kruisen in China escaleert

In de zuidelijke provincie Zhejiang in China escaleert de strijd tussen autoriteiten en christenen over de verwijdering van kruisen en de sluiting van kerken.

24 juli 2014

Paus solidair met gevluchte Irakese christenen

Paus Franciscus heeft in een telefoongesprek met de patriarch van de Syrisch-katholieke Kerk zijn bezorgdheid geuit over de dramatische situatie van de christenen in Irak en met name over de christenen die Mosoel hebben moeten ontvluchten.

23 juli 2014

Vice-president Bundestag: moslimorganisaties moeten klare wijn schenken

Met het oog op de christenvervolgingen in Irak door de terreurgroep IS wil de vice-voorzitter van het Duitse parlement Johannes Singhammer een vluchtelingencontingent voor de getroffenen.

23 juli 2014

Franciscaans klooster in Syrië gebombardeerd

[MET BEELDGALERIJ] In het noordwesten van Syrië is zondag een Franciscaans klooster gebombardeerd.

23 juli 2014

Irak: jihadisten nemen Syrisch-katholiek klooster in beslag en verjagen monniken

Terroristen van de islamitische terreurgroep ISIL (De Islamitische Staat in Irak en de Levant) hebben zondag in Bakhdida, nabij de Noord-Iraakse stad Mosoel, een Syrisch-katholiek klooster in beslag genomen en de monniken verdreven.

23 juli 2014

Amerikanen meest positief over Joden en katholieken

Joden, katholieken en evangelische christenen worden het meest positief beoordeeld door de Amerikanen. Dat blijkt uit onderzoek van Pew Research Center, een Amerikaans onderzoeksinstituut dat gespecialiseerd is in religie in het publieke domein.

22 juli 2014

David Neuhaus over Gaza: geweld roept slechts geweld op

David Neuhaus, jezuïet in Israël, waarschuwt ervoor van geweld de oplossing voor de crisis in Gaza te verwachten.

22 juli 2014

Bisschop pareert kritiek pro-lifers: 'Uitspraak uit context gehaald'

De Italiaanse bisschop Nunzio Galantino heeft zich verdedigd tegen recente beschuldigingen dat hij pro-lifers zou hebben beledigd. De beschuldigingen waren "een agressie die me in werkelijkheid kwetsten", zei hij in een interview met het maandblad Sempre

22 juli 2014

Bisschop Libië: bid voor vrede

De apostolisch vicaris van Tripoli heeft opgeroepen tot gebed voor vrede en voor wijsheid voor politici. Mgr. Giovanni Martinelli deed zijn oproep terwijl rivaliserende milities in Libië botsen, wat leidde tot de sluiting van het vliegveld van de Libische hoofdstad. 

22 juli 2014
Pagina 1 van 488

KN op Twitter!

Proef kn

Proef kn! 8 weken voor € 15,-