Gevangenisdirecteuren: 'Gaat de Tweede Kamer het in zaak Demmink af laten weten?'

Zes voormalige directeuren van justitiële inrichtingen vroegen vorige maand de Tweede Kamer stappen te ondernemen tegen minister Opstelten van Veiligheid & Justitie.

19 oktober 2014

Paus Franciscus spreekt Paulus VI zalig

Met een plechtige heilige Mis op het Pietersplein heeft paus Franciscus de buitengewone bisschoppensynode voor het gezin afgesloten en daarbij paus Paulus VI zalig gesproken.

19 oktober 2014

Boodschap van de bisschoppensynode aan de gezinnen

Aan het einde van hun buitengewone synode over ´De pastorale uitdagingen voor het gezin in het kader van de evangelisatie´ hebben de bisschoppen in Rome zaterdag deze boodschap doen uitgaan.

19 oktober 2014

Synode zegt nee tegen liberale lijn!

De Bijzondere Bisschoppensynode voor het gezin heeft na twee weken overleg een liberalere lijn in de omgang met hertrouwd gescheidenen en homoseksualiteit afgewezen.

18 oktober 2014

Paus probeert in slotrede synode eenheid bisschoppen te herstellen

 Met dank en een vooruitblik op het komende jaar heeft paus Franciscus zaterdag het overleg van de vergadering van de bisschoppensynode beëindigd.

18 oktober 2014

Mgr. de Korte: vecht voor je huwelijk, maar de Kerk is er ook als het mislukt

"Voor veel katholieken is een groot deel van de kerkelijke leer over huwelijk en gezin versteend en onbegrijpelijk geworden. De Kerk staat voor de uitdaging om een nieuwe levensnabije taal te vinden."

18 oktober 2014

Duitse kwaliteitskrant onthult monopolie 'gender-sexualiteitspedagogen'

Duitse kinder- en jongerenbeschermers waarschuwen voor de voorlichtingsprogramma's van moderne sexualiteitspedagogen.

18 oktober 2014

Hilarion tot synode: kom samen met Russische Kerk op voor het gezin

"De tijd is gekomen voor christenen om hun krachten te bundelen in een verenigd front voor het nobele doel het huwelijk en gezin te verdedigen die tegenover de uitdagingen van de seculiere wereld de toekomst van de beschaving moeten redden."

18 oktober 2014

Kardinaal Burke: ´Paus Franciscus schaadt de Kerk´

Kardinaal Raymond Burke, die al als een van de duidelijkste critici naar voren is gekomen op de gang van zaken op de Bijzondere Synode voor het Gezin in Rome, stelt nu dat die opgezet lijkt te zijn om "de leer en praktijk van de Kerk te verzwakken" met de zegen van paus Franciscus.

18 oktober 2014
Pagina 1 van 525

KN op Twitter!

Proef kn

Proef kn! 8 weken voor € 15,-